معماری آمریکا شاهکاری در ساخت و ساز
به گزارش سیلور 7، معماری آمریکا نیز همچون معماری سایر ملل دارای ویژگی های ناب و منحصر به فردیست.
جهت دریافت خدمات هزینه نوسازی ساختمان با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. از طراحی پلن بازسازی تا اجرای جز به جز بازسازی منزل، ویلا و ساختمان اداری تخصص ماست.
فرانک لوید رایت (Frank Lloyd Wright)، معروف ترین معمار آمریکایی است که آثار زیبایی را از خود به جا گذاشته است. بسیاری ازطرح های این هنرمند برجسته به سبک معماری ارگانیک است که بر هماهنگی ساختمان ها با طبیعت اطراف تاکید دارد.
تصویر زیر خانه آبشار یا فالینگ واتر است که ابتدا به عنوان اقامتگاهی برای خانواده ای در بالای آبشاری ده متری، در جنوب غربی ایالت پنسیلوانیای آمریکا، ساخته شد.
این ساختمان در حدود 43 سال پیش به عنوان مکانی تاریخی-ملی به ثبت رسید. خانه آبشار رابطه ای بسیار نزدیک با محیط اطرافش دارد و در بیننده این حس را به وجود می آورد که دیوارها و سایر بخش های بنا از دل طبیعت بیرون آمده و رشد نموده اند.
ده مورد از شاهکارهای رایت برای کسب عنوان میراث دنیای یونسکو نامزد شده اند که یکی از آن ها با نام معبد یونیتی (Unity Temple) در ایلینوی آمریکا، انقلابی در سبک معماری کلیسا ایجاد کرد و برخلاف قواعد معماری پیشین برای ساخت کلیسا بود.
مورد بعدی، خانه ای در ایالت ویسکانسین است که به عنوان اولین خانه ساخته شده توسط فرانک لوید رایت برای اقامت یک خانواده شناخته می گردد. از مشخصه های اصلی این بنا می توان به سقف های افقی و صفحات لبه دار گوشه های این سقف ها اشاره نمود.
در ایالت ویسکانسین ساختمان دیگری از معروف ترین معماری آمریکا وجود دارد که اهالی منطقه آن را با نام خانه تالیسین (Taliesin home) می شناسند. این بنای سنگی در ارتفاع مشخصی بر فراز تپه های منطقه قرار گرفته است.
با وجود این که وقوع زلزله ای در سال 1347 خورشیدی، بخشی قابل توجه از ساختمان هتل امپراتوری توکیو (Tokyo Imperial hotel) را ویران کرد و کل بنا هم بعدها نابود شد، سالن انتظار این هتل توسط فرانک لوید رایت در موزه میجی مورا (Meiji-Mura museum) ژاپن بازسازی شده است.
برج هفتاد متری پرایس (Price Tower) در اوکلاهامای آمریکا تنها آسمان خراش ساخته رایت شناخته می گردد؛ البته این هنرمند برجسته تا پیش از مرگش تعداد زیادی از این بناها را طراحی نموده بود.
مرکز مردمی شهرستان مارین (Marin County Civic Center) مورد بعدی در فهرست آثار فرانک لوید رایت است که تنها ساختمان دولتی طراحی شده توسط او بوده و ظاهرا از تپه های کالیفرنیا الهام گرفته است.
خانه عظیم هالی هاک (Hollyhock House) در لس آنجلس یکی از نمونه های شاخص استفاده از بتن زینتی برای زیبایی بخشیدن به ظاهر ساختمان است که توسط رایت اجرا شده است.
فرانک لوید رایت این خانه زیبا را هم برای پسرش، در آریزونای آمریکا ساخت.
خانه ایوری کونلی (Avery Coonley House) در ریورساید ایلینویز، اثر برجسته دیگری از طرح های این هنرمند نامدار است که 40 هزار مترمربع زمین را پوشش داده و شامل باغ ها و حوضچه های بزرگ و زیبای می گردد.
در تابستان پارسال بخش کوچکی از این بنا به قیمت 355 هزار دلار فروخته شد؛ این در حالی است که سایر مجموعه در حدود 1.799 میلیون دلار قیمت گذاری شده است.
فرانک لوید وایت فقط به ساختن بناهای عظیم و مجلل علاقه نداشت و بخشی از آثار او برای استفاده قشر متوسط جامعه ساخته شده اند.
رایت سبکی متفاوت ازخانه های آمریکایی را به علاقه مندان معرفی کرد؛ نمونه آن منزل روبی (Robie House) ساخته شده در سال 1290 خورشیدی، در ایلینوی آمریکاست که شامل پنجره های پیوسته در اطراف خانه و فضایی بزرگ برای نشیمن در داخل خانه می گردد.
زیبایی های معماری آمریکا تنها در اماکن مسکونی دیده نمی گردد بلکه ساختمان اداری اس سی جانسون (S.C. Johnson Administration Building) در ویسکانسین به خوبی تفکر و نظر فرانک لوید رایت در خصوص وضع بناهای اداری در آینده را نشان می دهد. در فضای اصلی ساختمان، محیطی باز و ستون های بلندی که به تنه درخت شباهت دارند، در نظر گرفته شده اند.
موزه سلیمان رابرت گوگنهایم نیویورک که به عنوان برجسته ترین اثر فرانک لوید رایت شناخته می گردد و در دسته معماری آمریکا می گنجد، جزو آخرین آثار این هنرمند بزرگ است. در این بنا یک راهروی بتنی مارپیچی به دور اشیا موجود در موزه پیچیده شده است.
به رغم این که سایر همکاران رایت به این طرح او روی خوش نشان ندادند و معتقد بودند که نمایش دادن آثار هنری در کنار شیب پلکان مارپیچی ساختمان، ایده ای جالب به نظر نمی رسد، رایت روی طرح نمادین خود پافشاری کرد و ظاهری منحصر به فرد را به یکی از بهترین موزه های شهر نیویورک داد؛ این موزه سالانه سه میلیون بازدیدکننده را از سراسر دنیا به نیویورک می آورد و جزو شاهکارهای معماری آمریکا است.
برای دیدن مطالب بیشتر در خصوص معماری های خاص ، دکوراسیون داخلی و محوطه سازی از خبرنگاران دیدن کنید.
منبع: پیام دلتا