خواص سمنو و ارزش های غذایی بیشمار آن

به گزارش سیلور 7، سمنو دسری خوشمزه، مقوی و انرژی زا است که مصرف آن برای بچه ها، نوجوانان، سالمندان، زنان باردار و شیرده بسیار مفید است. پیشگیری از کم خونی، پوکی استخوان، تقویت بدن، برطرف خستگی و آرامش اعصاب از خواص سمنو است.

خواص سمنو و ارزش های غذایی بیشمار آن

سمنو یکی از مغذی ترین دسرهای ایرانی بوده و یکی از نمادهای سفره هفت سین ایرانی نیز می باشد. ماده اصلی تهیه سمنو، جوانه گندم است که همانند سایر جوانه های گیاهی ارزش غذایی بسیار بالا و خواص درمانی فراوانی دارد. در این بخش از خبرنگاران به معرفی خواص سمنو و ارزش غذایی آن پرداخته ایم. لطفا با ما همراه باشید.

خواص سمنو (طبیعت و خواص درمانی)

طبع سمنو در طب سنتی گرم بوده و در درجه اول گرمی واقع شده است. از لحاظ خشکی و تری نیز خوراکی ای با طبع معتدل می باشد. بسیاری از خواص درمانی و ارزش غذایی سمنو، شبیه به خواص گندم و جوانه گندم است. با این تفاوت که نوع طبخ این غذا، بر ویژگی های مفید آن افزوده است.

  • مواد و ترکیبات موجود در سمنو در به تعویق انداختن فرایند پیری سلول ها تاثیر بسزایی دارد.
  • سلنیم، منیزیم و فیبر موجود در سمنو، در پیشگیری از انواع سرطان به ویژه در پیشگیری از بروز سرطان روده عظیم (کولون) موثر است.
  • کاهش علائم دردهای یائسگی در بانوان از دیگر خواص سمنو است.
  • استفاده متعادل و به اندازه سمنو برای کنترل وزن و پیشگیری از چاقی مفید است، چراکه شیرینی موجود در سمنو شیرینی طبیعی بوده و همچنین خوردن آن باعث کاهش اشتها و احساس سیری می گردد؛ با این وجود ذکر این نکته لازم است که زیاده روی در مصرف سمنو، برعکس باعث چاقی و افزایش وزن خواهد شد.
  • وجود ماده مخمر موجود در جوانه گندم که در تهیه سمنو کاربرد دارد، در پیشگیری از بیماری ها موثر بوده و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می گردد.
  • پیشگیری از بروز آسیب به سیستم های عصبی، بینایی و ایمنی بدن از خواص سمنو است.
  • سمنو سرشار از آهن و اسید فولیک است و برای مبتلایان به کم خونی بسیار مفید میباشد.
  • سمنو خاصیت شیرافزا داشته و به دلیل مقوی بودن مصرف آن برای زنان باردار و شیرده توصیه می گردد. همچنین خوردن این دسر خوشمزه به کمتر شدن سختی و درد زایمان یاری می نماید.
  • سمنو بسیار انرژی زا است و به همین دلیل یکی از بهترین انتخاب های غذایی به ویژه در وعده صبحانه برای بچه ها و نوجوانان محسوب می گردد. خوردن سمنو باعث رشد جسمی و ذهنی بچه ها می گردد، همچنین به دلیل انرژی زا بودن، میان وعده ای مفید براى ورزشکاران پرورش اندام است.
  • برطرف ریزش مو و حفظ سلامت پوست و مو از دیگر خواص سمنو به دلیل وجود ویتامین ای و ویتامین های گروه ب در این غذا است.
  • آهن، اسید فولیک و ویتامین های گروه ب موجود در سمنو، برای پیشگیری و درمان کم خونی و تنظیم هورمون ها مفید است و می تواند در برطرف خستگی و آرامش اعصاب موثر باشد.
  • پیشگیری از پوکی استخوان، استحکام و سلامت استخواها و دندانها از دیگر خواص سمنو است.

ارزش غذایی سمنو

سمنو حاوی انواع ویتامین ها به ویژه ویتامین های B و E، پروتئین، مواد معدنی و فیبر است. جالب است بدانید، در گندمی که جوانه می زند و از آن برای پخت سمنو استفاده می گردد، علاوه بر این که تمام این مواد به طور کامل حفظ می شوند، در جریان جوانه زدن تغییرات شگفت آوری در آن بوجود می آید که در نتیجه ویتامین ها و مواد حیاتی گندم به مقدار زیادی افزایش می یابد. علت شیرینى سمنو ترکیب عصاره جوانه گندم با آرد کامل است که طعم شیرینی به آن مى دهد و از همین رو قند موجود در آن هم قند طبیعی و مفید برای بدن است.

بیشتر بخوانید:

طرز تهیه سمنو خانگی+ خواص سمنو

درست کردن سمنو برای سفره هفت سین

مضرات سمنو (موارد احتیاطی، عوارض جانبی و منع مصرف)

  1. زیاده روی در خوردن سمنو، باعث به وجود آمدن تب های مرکبه می گردد و افراد دارای مزاج صفراوی بایستی از افراط در مصرف آن اجتناب نمایند.
  2. خوردن بیش اندازه سمنو باعث چاقی و افزایش وزن در افراد مستعد چاقی می گردد و به دلیل دیر هضم بودن، با مسائلی نظیر نفخ شکم همراه است.
  3. مصرف سمنو برای افرادی که به گندم حساسیت دارند و یا مبتلا به بیماری سلیاک هستند، مضر است، زیرا می تواند باعث تشدید بیماری، دل درد، دردهای شکمی و مسائل گوارشی گردد.

گروه سلامت خبرنگاران

منبع: setare.com
انتشار: 16 بهمن 1399 بروزرسانی: 16 بهمن 1399 گردآورنده: silverseven.ir شناسه مطلب: 1459

به "خواص سمنو و ارزش های غذایی بیشمار آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص سمنو و ارزش های غذایی بیشمار آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید