شکارچیان خوراکی های محلی: برترین غذاهای فصلی ایران
به گزارش سیلور 7، ایران با تنوع اقلیمی و فرهنگی خود، بهشتی برای عاشقان غذا و خوراکی های محلی به شمار می رود.

ایران کشوری با تاریخ و فرهنگی غنی است که در هر فصل خود، طعم ها و عطرهای خاصی را به گردشگران و شهروندانش ارائه می دهد. از شمال تا جنوب، و از شرق تا غرب، هر منطقه ای با توجه به شرایط جغرافیایی و اقلیمی خود، غذاهای محلی منحصربه فردی تهیه می نماید. این مقاله به آنالیز غذاهای فصلی ایران نظیر آش رشته، بورانی لبو، آب دوغ خیار و... می پردازد و شما را با برترین گزینه ها برای هر فصل آشنا می نماید. در این سفر به دنیای غذاهای فصلی، با ما همراه باشید تا طعم های مجذوب نماینده و فراموش نشدنی این سرزمین را کشف کنید.
برترین غذاهای فصلی ایران:
- بهار: فصل طراوت و نوبرانه ها
- تابستان: طعم های متنوع و میوه های تازه
- پاییز: فصل برداشت و طعم های خاص
- زمستان: غذاهای گرم و داغ
1. بهار: فصل طراوت و نوبرانه ها
بهار در ایران، زمانی است که طبیعت دوباره جان می گیرد و زمین پر از سبزیجات تازه و گیاهان معطر می گردد. در این فصل، غذاهای محلی با استفاده از مواد اولیه تازه و رنگارنگ تهیه می شوند و روح تازگی را به زندگی مردم می آورند.
سبزی پلو با ماهی
سبزی پلو با ماهی به ویژه در شب عید نوروز محبوب است. سبزی های تازه همراه با برنج معطر و ماهی تازه، تجربه فوق العاده ای را برای خانواده ها فراهم می نماید. این غذا به عنوان نماد سنتی سفره نوروز شناخته می گردد و طعمی لذیذ و خوشمزه دارد.
کوکو سبزی
کوکو سبزی یکی از غذاهای محبوب ایرانی است که با استفاده از سبزیجات و سیر تازه تهیه می گردد. این غذا به عنوان یک پیش غذا یا غذای اصلی سرو می گردد و معمولا با ماست و نان تازه همراه است. ترکیب سبزیجات تازه با تخم مرغ، این کوکو را به یکی از انتخاب های محبوب ایرانی ها تبدیل نموده اند.
والک پلو
والک پلو یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که با ترکیبی ساده از برنج، والک (نوعی سبزی کوهی) و ادویه های معطر تهیه می گردد. این غذا به علت طعم بی نظیر و خواص فراوان والک، هواداران بسیاری دارد.
خورش ریواس
خورش ریواس یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در فصل بهار با استفاده از ساقه های ترش و خوشمزه ریواس تهیه می گردد. این خورش طعمی ترش و دلچسب دارد و با برنج سرو می گردد.
2. تابستان: طعم های متنوع و میوه های تازه
تابستان به معنای میوه های خوشمزه و غذاهای خنک است. در این فصل، مردم بیشتر در پی غذاهای سبک و تازه هستند که بتوانند در گرمای تابستان از آن ها لذت ببرند.
کباب
کباب یکی از محبوب ترین غذاهای تابستانی در ایران است. از کباب کوبیده گرفته تا کباب سلطانی، همه و همه در این فصل هواداران خاص خود را دارند. کباب ها معمولا با برنج و سبزیجات تازه سرو می شوند و عطر آن ها در فضای باز تابستانی به شدت مجذوب نماینده است. بعلاوه، کباب به علت تهیه راحت و مزه خوشمزه اش، در هر فصلی مصرف می گردد.
شربت های تابستانی
در فصل تابستان، شربت های خنک و خوشمزه مانند شربت نعنا و شربت لیمو بسیار محبوب هستند. این نوشیدنی ها می توانند عطش را در روزهای گرم تابستان رفع نمایند و انرژی خوبی برای گذران ساعات گرم روز به شما بدهند.
آب دوغ خیار
آب دوغ خیار، یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که به صورت سرد سرو می گردد؛ از همین رو، بیشتر آن را در وعده های ناهار فصل تابستان تهیه و سرو می نمایند.
3. پاییز: فصل برداشت و طعم های خاص
پاییز، فصل برداشت محصولات کشاورزی است و به همین علت با غذاهای خاصی همراه است که می توانند طعم های جدیدی را تجربه نمایند.
آش رشته
آش رشته یکی از غذاهای محبوب پاییزی است که با استفاده از رشته، حبوبات و سبزی های تازه تهیه می گردد. این غذا معمولا در روزهای سرد پاییز بسیار محبوب است و به عنوان یک غذای کامل و مغذی شناخته می گردد.
خورشت قیمه
خورشت قیمه یکی از خورشت های معروف ایرانی است که با لپه، گوشت و سیب زمینی سرخ نموده تهیه می گردد. این خورشت به ویژه در پاییز مورد استقبال قرار می گیرد و عطر و طعم آن در روزهای سرد پاییزی دلنشین است.
آبگوشت
آبگوشت یکی از غذاهای سنتی و مقوی است که در پاییز بسیار مورد توجه قرار می گیرد. این غذا با گوشت، لپه و سبزیجات تهیه می گردد و معمولا با نان تازه سرو می گردد. آبگوشت یک وعده غذای داغ و مقوی است که می تواند در روزهای سرد پاییزی، گرما و انرژی را به بدن برساند.
کدو حلوایی
کدو حلوایی یکی از محصولات پاییزی است که علاوه بر طعم شیرین و دلچسب، خواص تغذیه ای فراوانی دارد. یکی از روش های خوشمزه برای استفاده از کدو حلوایی، تهیه دسر است. دسر کدو حلوایی با بافت نرم و طعمی گرم و دلچسب، انتخابی عالی برای ماه های سرد سال محسوب می گردد.
4. زمستان: غذاهای گرم و داغ
زمستان زمانی است که مردم در پی غذاهای گرم و مقوی هستند که بتوانند در روزهای سرد سال آن ها را گرم نگه دارد.
شوربا
شوربا یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که در فصل های سرد سال بسیار مورد توجه قرار می گیرد. شورباها معمولا با ترکیبی از گوشت، سبزیجات، حبوبات و ادویه های معطر تهیه می شوند و طعمی دلچسب دارند.
ته چین
ته چین یکی از غذاهای مجلسی و محبوب ایرانی است که با استفاده از برنج، زعفران و مرغ تهیه می گردد. این غذا با عطر و طعم خاص خود، برای مهمانی ها و دورهمی ها بسیار مناسب است و در روزهای سرد زمستان، گزینه ای عالی برای دورهمی های خانوادگی است.
دمنوش ها
در روزهای سرد زمستان، دمنوش های مختلف مانند دمنوش دارچین و چای زعفرانی بسیار محبوب هستند. این نوشیدنی ها نه تنها بدن را گرم می نمایند، بلکه خواص دارویی دارند و برای سلامتی مفید هستند.
بورانی لبو
بورانی لبو یکی از پیش غذاهای محبوب و خوشرنگی است که با ترکیب لبوی آب پز و ماست چکیده تهیه می گردد. رنگ زیبای صورتی و طعم ترش و شیرین آن، بورانی لبو را به یکی از محبوب ترین پیش غذاها تبدیل نموده اند.
ایران با تنوع بی نظیر خوراکی های محلی و فصلی خود، به یکی از مقاصد مجذوب نماینده برای عاشقان غذا تبدیل شده است. هر فصل با خود طعم ها و عطرهای خاصی را به ارمغان می آورد و به همین علت، تجربه غذاهای محلی ایران، گردشگری غذایی متفاوت و مجذوب نمایندهی محسوب می گردد. از بهار با سبزیجات تازه و خوراکی های سبک، تا پاییز با غذاهای مغذی و زمستان با خوراکی های گرم، ایران همواره گزینه های مجذوب نمایندهی برای لذت بردن از غذاها دارد. شما کدام غذای محلی را در فصل خاصی طبخ می کنید و از طعم آن لذت می برید؟ حتما از تجربه و نظر ارزشمند خود به همراهان خبرنگاران بگویید.
منبع: کجارو