طرز تهیه سوتی پلو اردبیلی؛ غذایی ساده و خوش طعم
به گزارش سیلور 7، اگر به غذاهای آذری و شمال غربی کشور علاقه دارید پیشنهاد می کنیم حتما سوتی پلو را امتحان کنید. در زبان ترکی سوتی به معنای شیر است و سوتی پلو غذایی شبیه به کته است که با شیر تهیه می گردد. تهیه سوتی پلو مراحل آسانی دارد و در کمتر از یک ساعت غذای شما آماده می گردد. این غذا را می توان همراه با ماهی دودی، ماهی سوخاری، فیله استریپس مرغ یا سینه مرغ گریل شده سرو کرد. اگر قصد آماده کردن غذایی ساده برای ماه رمضان را دارید می توانید سوتی پلو را تهیه نموده و آن را با خرما و کشمش یا گوشت قلقلی سرو کنید. از قلم نیاندازید طعم برنج سوتی پلو کمی شیرین است و بهتر است با غذاهایی که رب گوجه فرنگی یا رب انار دارند سرو نگردد. برای آشنایی با طرز تهیه سوتی پلو در این مقاله از خبرنگاران مگ همراه ما باشید.

زمان آماده سازی | زمان پخت | مناسب برای | میزان سختی |
کمتر از یک ساعت | کمتر از 45 دقیقه | 4 نفر | آسان |
مواد لازم برای تهیه سوتی پلو
تهیه سوتی پلو به کمتر از یک ساعت زمان احتیاج دارد. نسبت برنج و شیر در این غذا با یکدیگر برابر است. اگر تعداد نفرات برای سرو سوتی پلو بیشتر یا کمتر از 4 نفر است می توانید میزان برنج و شیر را با نسبت یکسان تغییر دهید. مواد لازم برای تهیه این غذا برای 4 نفر در جدول زیر نوشته شده است:
عنوان | میزان |
برنج | 4 پیمانه |
شیر | 4 پیمانه |
آب | 2 پیمانه |
گلاب | 4 قاشق غذاخوری |
روغن یا کره | 50 گرم |
زعفران دم نموده | 2 قاشق غذاخوری |
نمک | به میزان لازم |
خلال پسته و کشمش پلویی | به میزان لازم |
مرحله اول: آماده کردن برنج
برنج ها را پاک کنید و درون کاسه ای پلاستیکی یا قابلمه ای مناسب بریزید. سپس آن ها را با میزانی آب ولرم یا سرد بشویید تا خاک و غبارهای آن گرفته گردد. میزانی آب ولرم و نمک روی برنج ها بریزید تا خوب خیس بخورند. برای خرید انواع برنج کافی است به سوپرمارکت خبرنگاران مراجعه کنید.
مرحله دوم: پخت برنج با شیر
برنج خیس خورده را بشویید و آب اضافه آن را بگیرید. سپس برنج ها را درون قابلمه ای بریزید. شیر، آب، گلاب و روغن را همراه با میزانی نمک درون همان قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید. برنج را مرتب هم بزنید تا ته نگیرد. ته دیگ شدن برنج سوتی پلو طعم غذای شما را تغییر می دهد. در این مرحله باید مراقب باشید شیر سر نرود. میزانی آب جوش تهیه نموده و زعفران پودر شده را درون آن دم کنید. پس از دم کشیدن زعفران، آن را به برنج اضافه کنید.
مرحله سوم: دم کردن غذا
پس از تبخیر شدن آب درون قابلمه، برنج ها را با کف گیر شبیه به کوه و در وسط قابلمه جمع کنید تا دور برنج برشته نگردد. اگر از کره استفاده می کنید در این مرحله باید کره را روی برنج قرار دهید تا حین دم کشیدن برنج، ذوب گردد. زعفران را نیز می توانید در این مرحله به برنج اضافه کنید. دم کنی را روی درب قابلمه بگذارید و درب قابلمه را ببندید. پس از 20 دقیقه سوتی پلوی شما آماده است. برای آن که ته دیگ سوتی پلوی شما تیره نگردد می توانید از شعله پخش کن متناسب با میزان قابلمه بهره ببرید.
خواندنی ها
طرز تهیه 3 مدل ته دیگ خوشمزه با رشته کادایف، سیب زمینی رنده شده و مغز تخمه
مرحله چهارم: سرو غذا
کشمش ها و خلال پسته را بشویید و در میزانی آب ولرم خیس کنید. سپس کشمش های نرم شده و خلال پسته را آب کشی نموده و در میزانی روغن تفت دهید تا پف نمایند. پس از 2 الی 3 دقیقه مواد را از روی حرارت بردارید. میزانی زعفران دم نموده به آن ها اضافه کنید و سوتی پلوی خود را با این مواد تزیین کنید.
نکات تهیه سوتی پلو
- برای آن که سوتی پلو طعم بهتری داشته باشد بهتر است از شیرهای پرچرب و محلی بهره ببرید.
- زردچوبه و زعفران صرفا برای تغییر رنگ سوتی پلو استفاده می شوند. درصورتی که به زعفران دسترسی ندارید می توانید میزانی زردچوبه به سوتی پلو اضافه کنید. بعلاوه می توانید این غذا را ساده و با همان رنگ شیری سرو کنید.
- سوتی پلو معمولا شُل سرو می گردد. اگر قصد سرو کردن این غذا با انواع خورش را دارید می توانید در مرحله دوم از افزودن آب به برنج خودداری کنید.
- اگر از روغن سرخ کردنی و کره استفاده نمی کنید می توانید میزانی روغن کنجد به برنج خود اضافه کنید. این روغن طعم سوتی پلوی شما را تغییر نخواهد داد.
- سوتی پلو معمولا ته دیگ ندارد. اگر به ته دیگ علاقه دارید می توانید قبل از دم کردن برنج میزانی سیب زمینی یا نان لواش کف قابلمه دیگر بچینید و مواد سوتی پلو را به آن اضافه کنید.
- مدت زمان خیس خوردن برنج به نوع برنج شما بستگی دارد. اگر برنج شما بیش از حد خیس بخورد بافتی آن نرم می گردد و ممکن است مزه سوتی پلو را نیز تغییر دهد.
- در مرحله دوم برای جلوگیری از سر رفتن شیر، درب قابلمه را نبندید. بعلاوه می توانید یک قاشق چوبی را چرب کنید و درون قابلمه قرار دهید.
- شما می توانید برای خوش طعم و خوش عطرتر شدن سوتی پلو از یک چهارم قاشق چای خوری پودر هل یا دو قاشق غذاخوری عرق هل بهره ببرید.
- اگر قصد سرو کردن سوتی پلو با ماهی دودی را دارید گلاب را از مواد اولیه حذف کنید.
سوتی پلو را با چه غذاهایی سرو کنیم؟
اگر سوتی پلو را برای چهارشنبه سوری یا شب عید تهیه می کنید می توانید این غذا را با ماهی دودی یا تن ماهی سرو کنید. برای آن که طبع سرد ماهی در این غذا خنثی گردد می توانید از میزانی خرما یا قیسی هنگام سرو بهره ببرید. هنگام دم کردن سوتی پلو کافی است قیسی و خرما را روی برنج قرار دهید تا بپزند و نرم شوند. در این روش می توان خرماها و قیسی را صرفا تفت داد و هنگام سرو غذا از آن ها استفاده کرد.
درصورتی که سوتی پلو را برای سایر روزهای سال تهیه می کنید می توانید این غذا را با فسنجان، خورش هویج تبریزی یا گوشت قلقلی سرو کنید. اگر به گوشت قرمز علاقه ای ندارید می توانید سوتی پلو را با سینه مرغ گریل شده سرو کنید. طعم این غذا شیرین است و سرو کردن آن با غذاهای ترش مانند مرغ پرتقالی یا غذاهایی که رب انار دارند لذت بخش نخواهد بود.
منبع: دیجیکالا مگ