نظر حقوقدان آلمانی درباره فزونی حقوق کیفری ایران بر کشورهای حاشیه خلیج فارس
به گزارش سیلور 7، سیلویا تلنباخ با اشاره به اینکه عدم مخالفت قوانین با اسلام در قانون اساسی ایران، قطر، امارات و عمان مشترک است، گفت: قوانین ایران برخلاف قوانین آن سه کشور جزئیات حد و قصاص را در حقوق کیفری تعیین نموده اند.
با تور مسافرتی آلمان ارزان قیمت از دیدنی ترین کشور اروپایی بازدید کنید و از شهرهای برلین، هانوفرو، فرانکفورت و مونیخ دیدن کنید.
به گزارش خبرنگار حقوقی و قضایی خبرنگاران، دکتر سیلویا تلنباخ رئیس بخش ترکیه ایران و کشورهای عربی موسسه حقوق کیفری بین المللی و خارجی ماکتس پلانت آلمان صبح امروز در همایش بین المللی تحولات حقوق کیفری کشورهای اسلامی در پرتو تعامل شرق و حقوق که در دانشگاه تهران برگزارشد، در بخشی از سخنان خود با اشاره به اینکه قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و پس از آن افغانستان اولین قوانینی بودند که شرط عدم مخالفت قوانین با شرع اسلام را در خود قرار دادند، اضافه نمود: قانون عمان هم از این عبارت استفاده میکند که شریعت پایه قانونگذاری است و البته از عبارت منبع استفاده نمی نمایند.
وی با بیان اینکه قانون قطر، عمان و امارات قصاص حدود و دیات را براساس اسلام می دانند اضافه نمود: در قطر هم مجازاتها براساس شرع برقرار است اما کلمه تعزیر در آن دیده نمی گردد.
تلنباخ با اشاره به اینکه قوانین این کشورها حدود و قصاص را براساس اسلام درنظر می گیرند اما ذکر جزئیات آن در قوانین آنها به چشم نمی خورد گفت: اما در ایران مجازاتهای حق قصاص و دیه به طور جزئی در قوانین مطرح شدند و صدها ماده قانونی درباره آن وجود دارد.
وی سپس به اصل 167 قانون اساسی جمهوری اسلامی و مطابقت با ماده 220 قانون مجازات اسلامی با آن اشاره نمود و گفت: براین اساس قاضی در هنگام سکوت قانون برای پیدا کردن حکم باید منابع فقهی را دنبال کند. در حالیکه در عمان، قطر و امارات چنین چیزی وجود ندارد و قاضی باید براساس فتوای خودش عمل کند.
وی سپس وجود دو مذهب مالکی و حنبلی را در امارات متحده مسئله ای خاص دانست که براساس تفاوت فقهی بین آنها مجازات شرب خمر در دوبی 60 ضربه شلاق و در شارجه 80 ضربه است و همچنین مجازات زنا و سن مسئولیت مدنی نیز براساس تفاوت فقهی بین این دو مذهب در کشور امارات متفاوت است.
منبع: تسنیم