هزار و یک راهِ سازمان سنجش برای برگزاری تکمیل ظرفیت ، کنکور سراسری تافته جدا بافته شد
به گزارش سیلور 7، داوطلبان بی شماری خواهان برگزاری تکمیل ظرفیت کنکور های سراسری هستند؛ اما سازمان سنجش درحالی که برای دوره های دیگر تکمیل ظرفیت می گذارد، مطابق قانون سنجش و پذیرش این موضوع را نمی پذیرد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرنگاران، کنکور های سراسری از همان شروع مرحله ثبت نام همیشه اخبار متنوعی را با خود به همراه دارند و گاه به حاشیه نیز کشانده می شوند؛ به نوعی که بیش از شرکت در کنکور داوطلبان استرس حواشی آن را دارند که پیش تر چه اتفاقاتی برای اعلام نتایج، پذیرش در دانشگاه یا حتی مرحله تکمیل ظرفیت خواهد افتاد.
دانشگاه های غیردولتی قربانی یک تصمیم شورای سنجش و پذیرش دانشجو
تا سه سال گذشته معمولا بعضی از داوطلبان که نتوانسته بودند در دانشگاه های مورد علاقه خود پذیرش بگیرند به امید برگزاری مرحله تکمیل ظرفیت بودند تا بار دیگر بتوانند شانس خود را امتحان نمایند، اما سه سال قبل با تصمیم شورای سنجش و پذیرش برگزاری مرحله تکمیل ظرفیت لغو شد و دانشگاه ها موظف شدند تنها در یک مرحله تمام ظرفیت پذیرش دانشجوی خود را تکمیل نمایند.
در این بین دانشگاه های غیردولتی از جمله دانشگاه آزاد که معمولا در مرحله تکمیل ظرفیت تعداد دانشجوی خوبی را پذیرش می کردند، قربانی این تصمیم شدند.
سنجش و ماجرای تکمیل ظرفیت
جالب آنجاست که سازمان سنجش آموزش کشور سال جاری در اقدامی جدید در کنار برگزاری دوره های بدون کنکور و پذیرش براساس سوابق تحصیلی اطلاعیه هایی درباره تکمیل ظرفیت منتشر می نماید که توجه زیادی را به خود جلب نموده است، تکمیل ظرفیت براساس سوابق تحصیلی برای آزمون کاردانی به کارشناسی 99 یا تکمیل ظرفیت پذیرش های بدون کنکور دانشگاه ها!
بر این اساس خیلی از داوطلبان کنکور های سراسری با وجود آنکه زمان زیادی از برگزاری و اعلام نتایج آزمون شان گذشته است همچنان به سایت سازمان سنجش آموزش کشور چشم دوخته اند تا بلکه برای دوره های آن ها هم مجددا تکمیل ظرفیت برگزار گردد و حتی در پیغام هایی این موضوع را مطالبه می نمایند و پیگیر هستند.
قانونی که تنها کنکور سراسری را محدود می نماید
بنابراین اگر بنا به عدم برگزاری مرحله تکمیل ظرفیت و اجبار دانشگاه ها به تکمیل ظرفیت پذیرش خود تنها در یک مرحله است، چرا باید این قانون فقط برای کنکور های سراسری باشد و برای دوره های دیگر صادق نکند؟ یا چرا برای یک آزمون رسمی کشوری باید تکمیل ظرفیت براساس سوابق تحصیلی صورت بگیرد؟ مگر نه اینکه برگزاری مرحله تکمیل ظرفیت ممنوع شده است پس با آزمون و بدون آزمون آن دیگر چه فرقی می نماید؟
گویا سازمان سنجش آموزش کشور به شیوه ها و عناوین مختلف همچنان اقدام به مرحله تکمیل ظرفیت می نماید و تنها داوطلبان کنکور های سراسری از فیض تکمیل ظرفیت محروم مانده اند.همچنان تمام این موارد باعث شده که داوطلبان و خانواده های بسیاری متضرر شده و دلهره های زیادی داشته باشند.
لغو برگزاری مرحله تکمیل ظرفیت خوب یا بد؟
شاید لغو برگزاری مرحله تکمیل ظرفیت، دانشگاه ها را تا جایی برای پذیرش یکباره ملزم نموده باشد، اما دیده می گردد که همچنان تعداد زیادی از جایگاه های دانشگاهی های غیردولتی خالی و از آن طرف داوطلبان زیادی هم پشت کنکور مانده اند. در واقع برگزاری این مرحله می توانست امیدی برای تحصیلی داوطلبانی باشد که به هر دلیلی از پذیرش در دانشگاه های دولتی و معتبر جا ماندند.
از دانشگاه آزاد اصرار و از سازمان سنجش انکار
به عنوان مثال چند روزی می گردد که در صفحات مجازی تعداد زیادی از داوطلبان خواهان برگزاری مرحله تکمیل ظرفیت برای دانشگاه آزاد هستند و گلایه های خود را دست به دست بین همگان نشر می دهند. آن ها معتقدند که دانشگاه آزاد برای تکمیل ظرفیت مسئله ای ندارد و تنها سازمان سنجش است که مخالفت می نماید.
وقتی صدای اعتراضات تعداد بی شماری از این داوطلبان به خبرنگاران رسید چنین درخواستی را از سازمان سنجش آموزش کشور پیگیر شدیم و حدس زدیم که شاید با فرایند سال جاری سنجشی ها امیدی به برگزار مرحله تکمیل ظرفیت باشد، اما فاطمه زرین آمیزی سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور در پاسخ به این مطالبه ما عنوان نمود: طبق مصوبه شورای سنجش و پذیرش تکمیل ظرفیت ممنوع شده است و چندسالی می گردد که دیگر مرحله تکمیل ظرفیت برگزار نمی گردد.
بهتر نیست قانون جامع تری برای برگزاری یا عدم برگزاری تکمیل ظرفیت تصویب گردد؟
با این سخن به خوبی تعیین است که سال جاری هم همچون دو سال گذشته خبری از برگزاری مرحله تکمیل ظرفیت برای کنکور سراسری نیست، اما کاش مسئولان دانشگاهی کشور ضمن تحلیل و آنالیز فرایند فعلی برگزاری دوره های بدون آزمون و با آزمون و تکمیل ظرفیت بعضی دوره ها، با نگاه به آینده و سرنوشت جوانان این مرز و بوم قانون محکم تر و هدفمند دیگری را تصویب نمایند تا دیگر شاهد چنین مسائلی برای داوطلبان و دانشجویان نباشیم و قرار نباشد که برگزاری تکمیل ظرفیت را تنها برای یکسری کنکور ها محدود کنیم.
منبع: خبرگزاری دانشجو