آیا بچه ها واقعا به کرونا مبتلا نمی شوند؟

به گزارش سیلور 7، بر اساس گزارش جدیدی که توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) منتشر شده، کووید 19 در بچه ها خفیف تر از بزرگسالان است و حتی ممکن است با علائم متفاوت تری تعیین شود.

آیا بچه ها واقعا به کرونا مبتلا نمی شوند؟

نخستین روز های سال جدید میلادی با انتشار ویروسی مرگباری در چین آغاز شد و دیری نگذشت تا این ویروس مرز های یک یک کشور های دنیا را در نوردید و تا به امروز شمار زیادی مبتلا و کشته برجای گذاشته است.

کرونا ویروس مرموز از ابتدای شیوع تا به امروز هنوز ناشناخته های بسیاری برای بشر دارد، بیماری که روز های نخست گسترش آن تنها سالمندان و افراد دارای بیماری زمینه ای را به کام مرگ می کشاند و از همان روز های نخست گفته می شد، کرونا با کوکان کاری ندارد و بچه هایمان از این ویروس در امانند، اما کم کم با گسترش هرچه بیشتر این بیماری، سنین مختلف درگیر کووید 19 شدند و مرگ در سنین پایین تر در اثر کرونا نگرانی هایی ایجاد کرد.

کرونا در بچه ها نسبت به بزرگسالان خفیف تر است

تازه ترین تحقیقات نشان می دهد که بچه ها مبتلا به کووید 19 مدت کم تری در بیمارستان بستری هستند و حتی کم تر علائمی مانند تب، سرفه یا تنگی نفس را تجربه می کنند. این یافته ها تحقیقات اولیه چین را تأیید می کند که نشان داده بود بچه ها به صورت خفیف تری به کووید 19 مبتلا می شوند و علائم متفاوتی دارند.

وبسایت If science در گزارشی جدیدترین یافته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها را ارائه کرده است. کارشناسان این آژانس داده های حدود دو هزار مورد مبتلا به کووید 19 را از هر 50 ایالت و چهار قلمروی ایالات متحده بین 12 فوریه و 2 آوریل جمع آوری و نتایج را تجزیه و تحلیل کردند. این داده ها شامل اطلاعات محدودی در مورد علائم، شرایط اساسی و شرایط بستری در بیمارستان ها بود. کمتر از 2 درصد از این موارد در بین بچه ها ثبت شده بود. از میان بچه ها مبتلاشده، کمتر از سه چهارم علائم بیماری تنفسی را تجربه کرده اند و این درحالی است که از هر 10 بزرگسال آمریکایی 9 بزرگسال بین 18 تا 64 سال بروز چنین علائمی را نشان میدهند.

در بین بچه های که در بیمارستان بستری بودند بیشتریت حداقل یک بیماری زمینه ای مانند بیماری های ریه و قلبی عروقی و یا بیماری های نقص سیستم ایمنی بدن مبتلا بودند.

محققان می گویند به نظر می رسد که علایم با افزایش سن، حتی در بچه ها نیز بدتر می شود.

در بیش از 2500 مورد کودک مبتلا به کووید 19، یک سوم از این موارد در بچه ها بین 15 تا 17 سال رخ داده است و 27 درصد از افراد آلوده بین 10 تا 14 سال. اگرچه بچه ها آلوده به کووید 19 ممکن است علایم کم تری تجربه کنند، اما بستری شدن در بیمارستان و مرگ هنوز رخ می دهد.

بچه ها ریه های سالم تری نسبت به بزرگسالان دارند

چندی پیش نیز یک مطالعه بیش از 2000 کودک مبتلا به ویروس در چین نشان داد در حالی که بیشتر آن ها علائم خفیف یا متوسط دارند، درصد کمی خصوصاً نوزادان و بچه ها پیش دبستانی نیز می توانند به شدت بیمار شوند.

در این مطالعه که به صورت آنلاین در مجله Pediatrics منتشر شد، محققان 2،143 مورد از بچه ها زیر 18 سال را که از 8 فوریه به مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری های چین گزارش شده بودند مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. تقریباً بیش از یک سوم از این موارد با تاییدات آزمایشگاهی نمونه مثبت قطعی ابتلا به کرونا شناخته شده بودند و بقیه براساس علائم کودک، سیتی اسکن قفسه سینه، آزمایش خون و اینکه آیا کودک در معرض کروناویروس قرار داشته است به عنوان موارد مشکوک طبقه بندی شدند.

در حدود نیمی از بچه ها علائم خفیفی مانند تب، خستگی، سرفه، احتقان و احتمالاً حالت تهوع یا اسهال داشتند و بیش از یک سوم - حدود 39 درصد- نسبتاً بیمار بودند و علائم بیشتری از جمله سینه پهلو یا مسائل ریه که با استفاده از سیتی اسکن نشان داده می شود و بدون تنگی نفس است را نشان دادند. حدود 4 درصد اصلاً علائمی نداشند.

نتیجه اصلی این تحقیق ثابت کرده بود که بچه ها نیز به کرونا مبتلا می شوند، تنها تعداد کمتری به درمان شدید نیاز دارند. این گزارش حاکی از این است که بیش از 60 درصد از 125 کودک که به شدت بیمار یا بحرانی شده اند در سن 5 سال و جوان تر بودند. چهل نفر از آن ها نوزادان زیر 12 ماه بودند.

نظریه مورد قبول در این تحقیق این است که بیشتر بچه ها ریه های سالم تری نسبت به بزرگسالان دارند. بزرگسالان به احتمال زیاد در طول زندگی خود بیشتر در معرض آلودگی بوده اند و مبتلا به بیماری کروناویروس شدید می شوند، علاوه بر اینکه عامل افزایش سن با تضعیف سیستم ایمنی بدن همراه است.

کارشناسان می گویند که ممکن است سیستم ایمنی بدن بچه ها به همان اندازه که سیستم ایمنی بزرگسالان واکنش می دهد، حمله ای به ویروس نداشته باشند. پزشکان دریافته اند که برخی از بزرگسالان آسیب دیده نه تنها توسط خود ویروس بلکه با واکنش ایمنی تهاجمی بدن نیز روبرو می شوند که باعث ایجاد التهاب مخرب در اندام های بدن شده است.

نتایج این دو تحقیق، بر ضرورت رعایت فاصله اجتماعی و پیشگیری روزمره برای همه گروه های سنی را دوچندان می کند، زیرا بیماران با بیماری کمتر جدی و افراد بدون علائم احتمالاً نقش مهمی در انتقال بیشتر بیماری دارند. به همین دلیل است که همواره از همه گروه های سنی خواسته می شود توصیه های بهداشتی را جدی بگیرند.

کروناویروس جدید با نام علمی کووید 19 از آخرین روز های دسامبر 2019 در ووهان چین بروز کرد و در مدت صد روزی که از شیوع گسترده این ویروس مرگبار در سراسر دنیا می گذرد، کمتر نقطه امنی در دنیا وجود دارد که از حمله کرونا در امان مانده باشد. وبسایت worldometers آمار لحظه ای مبتلایان، بهبودیافتگان کرونا و مرگ ناشی از این بیماری در کشور های مختلف دنیا را ثبت می کند و بر اساس آخرین آمار این سایت، شمار مبتلایان به کووید 19 به دو میلیون نفر نزدیک می شود که از این تعداد، حدود 115 هزار نفر جان باخته و حدود 400 هزار نفر بهبود یافته اند.

آمریکا با بیشترین مبتلایان به این بیماری در صدر کشور های دنیا است و اسپانیا، ایتالیا، فرانسه، آلمان، انگلیس، چین و ایران نیز در رده های بعدی میزان ابتلا به این کرونا در دنیا قرار دارند.

کووید 19 بیماری ویروسی است که دستگاه تنفسی را نشانه می گیرد و تا به امروز هنوز هیچ دارو واکسنی برای این بیماری کشف نشده است. هرچند شیوع سریع و گسترده ای دارد، راه چاره هایی نیز برای در امان ماندن از آن وجود دارد؛ شستن مرتب دست ها، رعایت فاصله با اشخاص، دوری از اجتماعات و تا حد امکان در خانه ماندن و استفاده از ماسک روش هایی است که برای جلوگیری از ابتلا به کرونا باید رعایت کنیم.

منبع: فرارو
انتشار: 20 خرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: silverseven.ir شناسه مطلب: 981

به "آیا بچه ها واقعا به کرونا مبتلا نمی شوند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا بچه ها واقعا به کرونا مبتلا نمی شوند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید