تور هلند: تحصیل دکتری در هلند 2022 ، شرایط و مدارک
به گزارش سیلور 7، لازمهٔ تحصیل دکتری در هلند گذراندن یک دورهٔ لااقل چهار ساله و به خاتمه رساندن یک پروژهٔ تحقیقاتی بکر و نو است که در نهایت به نوشتن یک سرانجام نامهٔ درست و درمان ختم می گردد. در تمام مدت تحصیل، دانشجویان دکتری در ارتباط و همکاری تنگاتنگی با استاد ناظر یا به قولی سوپروایزر خود قرار دارند و نه صرفا به عنوان یک دانشجو، بلکه به عنوان یک محقق و پژوهشگر جدی، مشغول به کار هستند و بابت پژوهش و مطالعه ای که می نمایند حقوق می گیرند. در این مطلب قصد داریم به ابعاد و زوایا تحصیل دکتری در هلند بپردازیم و از شرایط و مدارک لازم برای اپلای گرفته تا سایر جزئیات، راهنمای جامعی را برای علاقمندان فراهم کنیم.
با تور هلند از کشور آسیاب های بادی دیدن کنید و در شهر زیبای آمستردام هلند گشت و گذار کنید.
مزایای تحصیل دکتری در هلند
سرزمین آسیاب های بادی و لاله های رنگ و وارنگ، یکی از کشورهای پیشرفته و ثروتمند اتحادیه ٔ اروپاست مالی قدرتمند و سیستم آموزشی فوق العاده ای دارد و اگر بخواهیم چند مورد از مزایای شاخص تحصیل دکتری در کشور هلند را نام ببریم می توانیم به این موارد اشاره کنیم:
- مراکز آموزش عالی در هلند در بالاترین سطح کیفی هستند
- عرصهٔ تحقیق و پژوهش در هلند بسیار جدی و گسترده است
- فرصت های پرشمار و دوره های متنوعی برای دانشجویان دکتری وجود دارد
- تعدادی از مراکز پژوهشی هلند در بین 200 مرکز علمی دنیا هستند
- بازار کار هلند دانش آموختگان دکتری را به سرعت جذب می نماید
- جدا از امکانات و استانداردهای آموزشی، کیفیت زندگی در هلند بسیار بالاست
- میانگین بالای مقالات به ازای هر پژوهشگر در هلند
- امکان دریافت اقامت دائم با داشتن مدرک دکتری
- اکثریت مردم هلند به زبان انگلیسی تسلط دارند
شرایط تحصیل دکتری در هلند
متقاضیان تحصیل دکتری در هلند در قدم اول برای اپلای باید مدارک مورد احتیاج را فراهم آورده و به دانشگاهی انتخابی خود ارسال نمایند. جزئیات این مدارک با توجه به دانشگاه و رشتهٔ انتخابی فرق دارد و می توانید از آیتم های دقیق آنها از وبسایت خود دانشگاه و یا با یاری مشاورین لتسگو یونی آگاه شوید. اما یک سری مدارک اصلی وجود دارد که تقریبا در تمامی موارد یکسانند. چک فهرست اپلای جهت تحصیل دکترا در هلند شامل موارد زیر است:
- مدرک دوره کارشناسی ارشد در زمینهٔ مرتبط
- رزومه تحصیلی و کاری
- پروپوزال تحقیقاتی
- انگیزه نامه یا بیانیه شخصی
- مقالات علمی و سابقهٔ پژوهشی
- مدرک زبان انگلیسی (آیلتس با نمره 6/5 یا تافل کامپیوتری 90، C1 Advanced یا PTE Academic)
- نامه تائید از استاد راهنما (سوپروایزر)
- توصیه نامه از اساتید مقاطع پیشین
دقت کنیم که در خصوص مدرک زبان، تحصیل در یک دانشگاه انگلیسی زبان به مدت 2 سال می تواند جایگزین نمرهٔ آیلتس یا تافل باشد. نوشتن انگیزه نامه یا SOP قوی هیچ دست کمی از ارائهٔ یک پروپوزال قوی نداشته و نقش پررنگی در پذیرش متقاضی ایفا می نماید. از آنجایی که توصیه نامه و رفرنس های آکادمیک به تنهایی می توانند پیروزیت یا شکست این فرایند را رقم بزنند، از اساتیدی که با آنها کار کرده و همکاری مثبتی داشته اید بهره ببرید. چون فیدبک منفی از طرف اساتید قبلی می تواند برایتان مشکل ساز گردد.
در خصوص مقالات داخلی و خارجی هم هر آنچه که در آستین دارید و هر فعالیت علمی و پژوهشی که داشته اید یاری نماینده است اما برای پیروزیت اپلای دکتری در هلند، داشتن مقالات ISI بیشترین تاثیر ممکن را خواهند داشت.
چه مدرک زبانی ضروری است؟
خوشبختانه بیشتر دوره های دکترا در هلند به زبان انگلیسی آموزش داده می شوند و همانطور که در بخش قبلی اشاره نمودیم نمرهٔ آیلتس 6/5 و 7 یا تافل 90 حداقل های مناسبی برای اپلای هستند. اگر در شرایطی خاص برنامهٔ انتخابی متقاضی به زبان هلندی باشد، ارائه مدارک زبان هلندی مثل نمرهٔ آزمون NT2 هم وارد ماجرا می گردد. جدا از این موارد، یادگیری زبان هلندی می تواند دوران تحصیل و زندگی روزمرهٔ شما را در این کشور به مراتب جالب تر کند.
به این نکته هم اشاره کنیم که بعضی از دانشگاه ها آزمون زبان مخصوص خود را دارند و در صورتیکه مدرک زبانی در اختیار نداشته باشید، می توانید در آزمون مشخص سطح خود دانشگاه شرکت نمایید. باز هم تاکیید می کنیم که این مورد فقط برای بعضی دانشگاه ها مصداق داشته و در کل حالت نادری است.
استاد راهنما یا سوپروایزر
تمام دانشجویان دوره دکتری در هلند دارای یک استاد راهنما و سوپروایزر هستند که یک آکادمین کارکشته و باسابقه بوده و در مشخص خط مشی پژوهشی و نوشتن خاتمه نامه دکتری دانشجویان را همراهی می نماید. استاد راهنما بعلاوه وظیفهٔ ارزیابی دانشجویان دکتری را برعهده داشته و از عملکرد آنها گزارشاتی را به صورت دوره ای فراهم می آورد. بنابراین پیدا کردن سوپروایزر یکی از مراحل مهم اپلای برای تحصیل دکترا در هلند است.
متقاضیان باید برای اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه مورد نظر ابتدا مدارک و رزومه خود را برای اساتید دانشگاه بفرستند و با آنها مکاتبه نمایند تا موافقت استاد راهنما جلب گردد و پروپوزال یا موضوع تحقیقاتیشان مورد تایید وی قرار بگیرد. این فرایند می تواند زمانبر باشد اما بهرحال ناگزیر بوده و باید پیش از هرگونه اقدام بعدی در جهت اپلای انجام بگیرد. مجلات علمی هم محل خوبی برای جستجوی اساتید حوزهٔ مربوطه هستند و اطلاعات تماسشان اعم از ایمیل یا شمارهٔ تلفن در اینگونه نشریات پیدا می گردد.
ویزای تحصیلی برای متقاضیان PhD در هلند
دانشجویان مقیم اتحادیه ٔ اروپا و بعضی کشورهای خاص برای تحصیل دکترا در هلند احتیاجی به دریافت ویزای تحصیلی نداشته و می توانند آزادانه به خاک این کشور رفت و آمد نمایند. اما سایر دانشجویان و متقاضیان بین المللی باید ویزایی موسوم به ویزای MVV دریافت نمایند. این ویزا مختص به اقامت بلند مدت در هلند بوده و معمولا به نیابت از فرد متقاضی و به وسیله خود دانشگاه بعد از فرایندٔ پذیرش انجام می گردد. در سرانجام مدارک ویزا به سفارت محل زندگی فرد منتقل شده و در دسترس وی قرار می گیرند. بسته به شرایط خاصی که ممکن است ویزای فرد داشته باشد، احتمال وجود محدودیت هایی در سفر به کشورهای همسایه مثل بلژیک و فرانسه یا سایر کشورهای اروپایی امکانپذیر است.
مراسم دفاع خاتمه نامه دکتری
یکی از جنبه های منحصر بفرد تحصیل دکترا در هلند، مراسم دفاع خاتمه نامه است که به شکلی سنتی و همراه با پوشیدن یونیفرم های مخصوص و با حضور یک سری آیتم های نمادین از روزگاران گذشته برگزار می گردد. دانشجویان دکتری می توانند از همراهی دو نفر در طی مراسم برخوردار باشند و جالب است که بدانیم این افراد در گذشته حکم بادیگارد و محافظ آکادمین را برعهده داشته اند. خوشبختانه این روزها در محافل علمی کار به آن جاها نخواهد کشید و همراهان فرد تنها حکم حامیان روحی و روانی و یا دستیاران فنی را در حین ارائه خاتمه نامه ایفا می نمایند.
ارزیابی نهایی خاتمه نامه دکتری
در مراسم دفاع، حداقل سه تن از اساتید خبره در قالب کمیتهٔ دکتری نقش ارزیابی فرد را برعهده دارند. این تعداد می تواند بیشتر هم باشد اما عدد افراد تشکیل دهنده باید همواره فرد باشد. غیر از خود اساتید، سایر مدعووین هم ممکن است از فرد ارائه دهنده سوال بپرسند و در نهایت و در یک مدت زمان 5 هفته ای معلوم می گردد که کمیتهٔ دکتری چه تصمیمی در خصوص فرد داشته و تز دکترای وی را چگونه ارزیابی کرده اند.
ساختار تحصیل دکترا در کشور هلند
برای دانشجویان دکتری در هلند دو گزینهٔ کلی برای تحصیل وجود دارد. یکی Graduate School و دیگری Research School که در خصوص اول، مرکز آموزشی به نوعی زیرمجموعهٔ یک دانشگاه محسوب می گردد و گونهٔ دوم یعنی مراکز پژوهشی، زیر چتر چند دانشگاه قرار داشته و تحت حمایت و با همکاری چند دانشگاه و موسسهٔ تحقیقاتی مختلف فعالیت می نمایند. هر دوی این موارد برای تحصیل دکترا در هلند ایده آل بوده و امکانات و محیط آموزشی پیشرفته ای را در قالب کورس های خاص منظوره برای محققان فراهم می آورند. این دوره ها علاوه بر کار مستقیم در مراکز پژوهشی، شامل کلاس های آموزشی و شرکت در سخنرانی ها و ورکشاپ ها و سایر آیتم های مرسوم آموزشی هم می گردد.
دانشجویان دوره دکترا در کشور هلند، می توانند روی پروژه هایی در زمینه های انرژی های تجدیدپذیر، فناوری ارتباطات، بیوتکنولوژی، محیط زیست، نانوتکنولوژی، بهداشت و درمان، منابع آب و بسیاری زمینه های دیگر تحصیل نمایند. اما اگر رشته تحصیلی شما در مقطع کارشناسی ارشد یا موضوع پژوهشی که انتخاب کرده اید با هیچ یک از دوره های دکتری موجود در هلند همخوانی نداشته باشد باز هم راه ادامهٔ تحصیل و حتی دریافت فاند پیش روی شما باز بوده و کافیست که با دانشگاه ها و مراکز پژوهشی مختلف مکاتبه کنید و پروژهٔ تحقیقاتی خود را برایشان توضیح دهید.
مدت تحصیل دوره دکتری
همانطور که در مقدمهٔ این مطلب اشاره نمودیم، تحصیل دکتری در هلند با تمام مسئولیت های اداری، آموزشی و پژوهشی دست کم 4 سال طول می کشد. اما اگر دانشجوی مورد نظر دکترای خود را با همکاری یک موسسه، کمپانی و نهادی غیر از دانشگاه بگذراند، امکان فراتر رفتن این زمان از مرز چهار سال وجود دارد و زمان دقیقی نمی توان برایش مشخص کرد.
بورسیه، فاند و هزینه تحصیل دکترا در هلند
اگر به فهرست موقعیت های تحصیلی موجود و به قولی پوزیشن های دکتری در وبسایت ها و پلتفرم های مختلف نگاهی بیندازید، متوجه می شوید که بعضی از آنها درست شبیه به آگهی های استخدام هستند. در دوران تحصیل دکترا در هلند اکثریت دانشجویان به استخدام دانشگاه در می آیند و عملا کارمند دانشگاه محسوب می شوند و در طول دوران تحصیل می توانند عایدیی در حدود 1800 یورو در ماه داشته باشند. اما در خصوص بورسیه باید این نکته را مد نظر داشت که رقابت بر سر جایگاه های محدودی بوده و فرصت های موجود به دانشجویان بین المللی برگزیده و ممتاز تعلق می گیرد.
در کشور هلند سازمان های مختلفی امکان اعطای بورسیه را برعهده دارند که از جملهٔ آنها می توان به Nuffic و Study in Holland و Euraxess اشاره نمود. محض تکمیل اطلاعات، بد نیست به دو مورد از دانشجویان دکتری اشاره کنیم که در چارت اداری و آموزشی به عنوان پرسنل دانشگاه محسوب نمی شوند:
- پژوهشگران قراردادی مقطع دکترا یا contract doctoral research associates که پروژهٔ پژوهشی آنها به وسیله یک نهاد خارجی اسپانسری می گردد. این نهاد می تواند یک سازمان اعطا نمایندهٔ بورسیه و یا یک کمپانی مستقل از دانشگاه باشد.
- پژوهشگران مستقل و بیرونی دکترا یا external doctoral candidates که تحقیقاتشان را با هزینه های شخصی به پیش می برند و ممکن است مشغول به کار باشند و در زمان دلخواه به کار روی پروژهٔ دکترای خود می پردازند.
برترین دانشگاه های هلند برای دکتری
بالغ بر صد هزار دانشجوی بین المللی در قالب 70 دانشگاه معتبر هلندی که دوره های PhD را ارائه می دهند مشغول به تحصیل در مقطع دکتری هستند. در این قسمت به تعدادی از برترین دانشگاه های هلند و رتبهٔ داخلی و دنیای آنها اشاره می کنیم. برای اطلاعات بیشتر می توانید به ابزار جستجوی دانشگاه ها در وبسایت لتسگو یونی مراجعه کرده یا مطلب برترین دانشگاه های هلند را مطالعه بفرمایید.
- دانشگاه اوترخت - رتبه داخلی 1 رتبه دنیای 64
- دانشگاه آمستردام - رتبه داخلی 2 رتبه دنیای 69
- دانشگاه صنعتی DELFT - رتبه داخلی 3 رتبه دنیای 96
- دانشگاه گرونینگن - رتبه داخلی 4 رتبه دنیای 101
- دانشگاه VU آمستردام - رتبه داخلی 5 رتبه دنیای 124
- دانشگاه و مرکز تحقیقاتی واگینگن - رتبه داخلی 6 رتبه دنیای 180
- دانشگاه Radboud - رتبه داخلی 7 رتبه دنیای 215
- دانشگاه صنعتی Eindhoven - رتبه داخلی 8 رتبه دنیای 220
- دانشگاه Twente - رتبه داخلی 9 رتبه دنیای 229
- دانشگاه آراسموس روتردام - رتبه داخلی 10 رتبه دنیای 260
- دانشگاه ماستریخت - رتبه داخلی 11 رتبه دنیای 398
- دانشگاه تیلبرگ - رتبه داخلی 12 رتبه دنیای 654
- دانشگاه لیدن - رتبه داخلی 13 رتبه دنیای 669
- دانشگاه اپن هلند - رتبه داخلی 14 رتبه دنیای 1416
- آموزش های آبی دانشگاه IHE - رتبه داخلی 15 رتبه دنیای 2028
- دانشگاه علوم کاربردی han - رتبه داخلی 16 رتبه دنیای 2200
- دانشگاه Hanze - رتبه داخلی 17 رتبه دنیای 2335
- دانشگاه علوم کاربردی آمستردام - رتبه داخلی 18 رتبه دنیای 2406
- دانشگاه علوم زوید - رتبه داخلی 19 رتبه دنیای 2668
- دانشگاه آموزش حرفه ای برادا - رتبه داخلی 20 رتبه دنیای 2779
نوشتن انگیزه نامه یا بیانیه هدف موثر
یک انگیزه نامه (Motivation Letter) یا بیانیه هدف (Statement of Purpose) ایده آل تاثیر زیادی در پیروزیت فرایند پذیرش دارد و باید دست کم شامل موارد زیر باشد:
- علت شما برای انتخاب رشته، دوره و یا برنامهٔ تحصیلی مورد نظر چیست و اینکه از چه راهی با وجود چنین برنامه ای آشنا شده اید؟
- چه چیزی در محتوای این برنامه هست که برای شما مجذوب کنندهیت دارد و آن را به برترین گزینهٔ تحصیلی برای شما بدل می نماید؟
- فاکتورهای تاثیرگذار و کلیدی در انتخاب شما چه بوده اند؟ (پرستیژ دانشگاه، استادان، آیندهٔ کاری و ...)
- مطالعات پیشین و رشته ای که در کارشناسی ارشد قصد دنبال کردن آن را دارید چه ارتباطی دارند؟ و اگر ندارند چه چیزی باعث تغییر سمت و سوی شما شده است؟
- جهت حرفه ای و شغلی ایده آل شما چیست و دوره ٔ انتخابی شما چه نقشی در رسیدن به اهدافتان خواهد داشت؟
چطور به استاد راهنما یک ایمیل مناسب بزنیم؟
همانطور که تا اینجای کار متوجه شدیم، کلیدی ترین عامل پذیرش فرد در دورهٔ دکترا، یافتن یک استاد راهنما و اقناع وی برای داشتن صلاحیت های ضروری است. بنابراین همان اولین برخورد و تماس متقاضی با استاد مورد نظر چه به وسیله تلفن و چه به وسیله ایمیل بسیار مهم و مشخص نماینده است. پس اجازه دهید روی چند نکتهٔ کوتاه و اساسی در نوشتن ایمیل مروری داشته باشیم:
متن ایمیل تا جای ممکن کوتاه و مختصر و مفید باشد - استاد راهنما یا همان سوپروایزر یک کارمند اداری نیست که در توضیح وظایفش، آنالیز ایمیل های دانشجویان در بالاترین اولویت باشد. او یک محقق و شخصیت آکادمیک است که خود یک سر دارد و هزار سودا و قطعا از شما ممنون می گردد اگر متن خود را موجز و کوتاه بنویسید و اگر ایمیل متقاضی طولانی باشد، احتمالش زیاد است که خواندن آن به وقت دیگری موکول گردد.
ارتباط سازی اهمیت زیادی دارد - آیا به وسیله یکی از شاگردان سابق فلان استاد او را پیدا کرده اید؟ آیا کارش را رصد کرده و تحت تاثیر قرار گرفته اید یا در فلان کنفرانس علمی سخنرانی اش را شنیده اید یا در بهمان نشریهٔ علمی مطلب وی را خوانده اید؟ اگر جواب مثبت است، حتما به آن مورد اشاره کنید و مطمئن باشید که این آشنایی اولیه بی تاثیر نیست.
درخواست شفاف و مشخصی داشته باشید - بدترین اتفاق ممکن این است که استاد محترم ایمیل دانشجو را مطالعه کند و تا سرانجام پیش برود و باز هم دستگیرش نگردد که حرف حساب طرف چه بوده است! درخواست خود را خیلی واضح و روشن و در قالب سوالات آسان مطرح کنید و کار را برای سوپروایزر بالقوهٔ خود آسان نمایید. مثلا یک نمونه از این سوال ها می تواند چنین باشد که آیا در پاییز فلان موقع دانشجوی دکتری می پذیرید یا در خصوص بهمان موضوع علمی علاقه ای به پذیرفتن دانشجو دارید؟
معرفی فراموش نگردد - در کنار مطرح کردن این سوال که آیا افتخار همکاری با وی را خواهید داشت، خودتان را خیلی مختصر و مفید معرفی کنید. این معرفی می تواند شامل جایی که تحصیل کرده اید و موضوعات پژوهشی که به آنها علاقمندید باشد. یا اشاره به اینکه فلان کار استاد را مطالعه کرده و می توانید بخش x یا y را در راستای تکمیل آن اضافه کنید. بدیهی است که باید CV خود را به ایمیل ضمیمه کنید.
لب کلام در قسمت subject ایمیل - کاربرد بخش سابجکت در ایمیل چیزی غیر از این نیست که محتوای ایمیل را در قالب چند کلمه بیان کرده باشید. پس یک موضوع روشن و قابل فهم می تواند یک چنین چیزی باشد:
- Inquiry from a prospective grad student
- Potential applicant interested in your lab
تشکر بابت وقتی که گذاشته اند فراموش نگردد - سرانجامی کلام خود را با یک قدردانی ساده و صمیمانه به خاتمه برسانید که آدمیزاد ذاتا به انسان های قدرشناس علاقهٔ بیشتری دارد.
پیگیری به اندازه و نه بیش از حد - اگر یک هفته ای از ارسال ایمیل گذشت و پاسخی دریافت نکردید، بد نیست یک ایمیل ثانویه بفرستید و در خصوص دریافت پاسخ یادآوری نمایید. اگر باز هم گذشت و پاسخی نیامد، شاید بد نباشد که استاد دیگری را مد نظر قرار دهید.
تحصیل دکترا در هلند و شرایط ویزای همراه
شرایط گرفتن ویزای همراه یکی از دغدغه های اصلی متقاضیان مهاجرت به سایر کشورهاست و بسیاری از متقاضیان تحصیل دکترا در هلند که متاهل هستند، می خواهند همسر و فرزند زیر 18 سالشان را همراه خود ببرند. خوشبختانه این متقاضیان می توانند بعد از گذشت مدتی برای پیوست خانواده اقدام نمایند. اما قدم اول یافتن استاد راهنما و اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه مورد نظر بوده و قدم دوم درخواست ویزای تحصیلی هلند است. دو هفته بعد از دریافت ویزای تحصیلی و ورود متقاضی به خاک هلند، کارتی موسوم به کارت اقامت تحصیلی موقت صادر می گردد.
متقاضی می تواند با در دست داشتن این کارت به اداره مهاجرت کشور هلند مراجعه کرده و برای اخذ ویزای همراه برای خانواده درخواست دهد. لازم به یادآوریست که خانوادهٔ متقاضی می توانند با ویزای همراه از تحصیل رایگان در هلند برخوردار شوند. اما برای کار ضروری است که به اداره کار هلند مراجعه کرده و برای مجوز کار درخواست دهند.
شرایط کار بعد از تحصیل دکتری در هلند چگونه است؟
بدون تردید موضوع اشتغال بعد از فارغ التحصیلی یکی دیگر از موضوعات کلیدی برای متقاضیان تحصیل دکتراست. یکی از امتیازات هلند نرخ بیکاری پایین و بازار کار ایده آل برای دانش آموختگان دکترا بوده و متقاضیان می توانند پس از خاتمه تحصیل با خیالی آسوده در پی کار بگردند و بعد از یافتن شغل مناسب و مرتبط با رشته تحصیلی، جهت اخذ اقامت کاری به اداره مهاجرت هلند مراجعه نمایند. از آنجا که اغلب دانشجویان دکتری در هنگام تحصیل، عملا به شغل پژوهش مشغولند و روی یک پروژهٔ خاص کار می نمایند، پیشنهادهای زیادی هم در حین تحصیل و هم پس از فارغ التحصیلی دریافت خواهند کرد و اساسا مسئله ای بابت یافتن شغل مناسب در هلند نخواهند داشت.
هر چه سابقهٔ کار و اندازه تجربهٔ دانشجو در هنگام تحصیل دکترا در هلند بیشتر باشد شانسش برای یافتن کار بهتر است و دانش آموختگان مقطع دکتری در هلند که پیروز به یافتن کار و اخذ ویزای کاری هلند شده باشند، می توانند پس از مدت 5 سال و پرداخت مالیات و بیمه به صورت منظم، اقامت دائم این کشور را به دست آورند. بعلاوه می توانند پس از اخذ اقامت دائم در آزمون شهروندی این کشور هم شرکت کرده و در صورت قبولی تابعیت و پاسپورت هلندی را هم دریافت نمایند. این آزمون به طور کلی شامل آگاهی به قوانین و تاریخ کشور هلند، تسلط به زبان هلندی و اثبات آمیزش مناسب در فرهنگ و جامعه هلند است.
سوالات رایج درباره تحصیل دکتری در هلند
از کجا دوره های دکتری در هلند را جستجو کنیم؟
با مراجعه به وبسایت www.studyinholland.nl می توانید دوره های موجود در اینکشور را رصد کنید.
آیا بعد از دریافت مدرک دکتری امکان اشتغال در هلند وجود دارد؟
یک دانشجوی خارجی بعد از اتمام تحصیل دکتری در کشور هلند و دریافت مدرک PhD باید برای دریافت اقامت یک سالهٔ موقت اقدام کند و برای این منظور باید در سیستم BRP ثبت شده باشد و شماره خدمات شهروندی یا CSN داشته باشد و مبلغ 174 یورو پرداخت کند. برای اقامت بلند مدت و بیشتر از یک سال باید در این کشور که مخصوص متخصصین و دانش آموختگان مهاجر است و با عنوان Highly Skilled Migrant Permit شناخته می گردد.
آیا تهیه بیمه درمانی برای تحصیل در هلند اجباری است؟
بله. طبق قوانین کشور هلند، دانشجویان دکتری باید برای مدت تحصیل خود بیمهٔ درمانی تهیه نمایند. دانشجویان خارجی می توانند به وسیله یک بیمه گذار از کشور خودشان که مورد تایید هلند باشد بیمه شده و یا از پوشش یکی از شرکت های خصوصی هلندی استفاده نمایند که طرح های درمانی آنها از 100 یورو در ماه شروع می گردد.
آیا تحصیل دکتری در هلند رایگان است؟
بسیاری از دانشجویان دکتری در هلند به عنوان پرسنل و کارکنان دانشگاه به شمار رفته و از حقوق ماهانه و یاری هزینه های مختلفی برخوردار می شوند. بنابراین عملا می توان گفت که تحصیل دکتری در هلند شهریهٔ مشخص شده ای نداشته و می تواند عایدی هم داشته باشد.
کدام رشته های تحصیلی برای مقطع دکترا در هلند ایده آل هستند؟
پاسخ به این سوال به ترجیحات و زمینه ٔ تحصیلی فرد بستگی دارد اما می توان به صورت کلی حوزه های علوم طبیعی، علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات، رشته های مهندسی، رشته های علوم انسانی و کسب و کار را جزو گزینه های خیلی ایده آل به شمار آورد.
کدام یک از شهرهای هلند مناسب تحصیل دانشجویان خارجی هستند؟
شهرهای هلند به همان اندازه که برای گردشگران جالبند برای دانشجویان خارجی هم مجذوب کننده و خوشایند هستند. اتمسفری محبت آمیز و پویا، محیطی معمولا سرسبز و امکاناتی به غایت پیشرفته، مواردی اند که پس از مدت کوتاهی اقامت در این شهرها توجه فرد را جلب می نمایند. دانشجویی ترین شهرهای هلند عبارتند از آمستردام، رتردام، اوترخت، آیندهوون، نایمخن، تیلبرگ، لیدن، گرونینگن و لاهه.
آیا غیر از شیوهٔ تحصیلی روش های دیگری هم برای مهاجرت به هلند وجود دارد؟
بله، به مطلب روش های مهاجرت به هلند در مجله مهاجرت تحصیلی سایت لتسگو یونی مراجعه بفرمایید.
منبع: لتس گو یونی