جای چه آثاری در جشن خانه سینما خالی است، فصل فراموشی ملبورن!
به گزارش سیلور 7، به گزارش خبرنگاران، هفدهمین جشن خانه سینما سال جاری با دبیری همایون اسعدیان در روز آدینه 20 شهریور ماه در محل عمارت مسعودیه تهران برگزار می گردد. در این دوره از جشن خانه سینما 58 فیلم متقاضی شرکت در جشن خانه سینما بودند که در نهایت و بعد از داوری های صورت گرفته، 24 فیلم سینمایی برای داوری نهایی نامزد دریافت تندیس خانه سینما در بخش های مختلف شدند.
جهت دریافت خدمات اجرای فضای سبز با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. گروه آبان ارائه دهنده بهترین خدمات طراحی و اجرای محوطه سازی و حیاط سازی میباشد.
همایون اسعدیان دبیر هفدهمین جشن سینمای ایران در نشست خبری که دیروز 8 شهریور برگزار گردید با اشاره به داوری های اجرا شده بیان نمود در این دوره از جشن، داوری ها نسبت به دوره های قبل قابل قبول تر است، هرچند داوری یک امر سلیقه ای است اما آثار انتخاب شده برای داوری نهایی به آنچه که انتظار می رفت بسیار نزدیک است.
با توجه به اینکه در هیات داوری جشن خانه سینما نمایندگانی از صنوف مختلف سینمای ایران حضور دارند انتظار می رفت داوری و انتخاب فیلم ها برای داوری نهایی به بهترین شکل اجرا شده باشد، اما نگاهی کوتاه به لیست فیلم های متقاضی برای حضور در بخش سینمای ایران فهدهمین جشن خانه سینما نشان می دهد نام بعضی از فیلم ها در این لیست خالی است؛ فیلم هایی که توانسته اند با حضور خود در جشنواره های بین المللی برای سینمای ایران افتخار به همراه آورند.
از جمله این فیلم ها می توان به فیلم سینمایی ملبورن به کارگردانی نیما جاویدی، فصل فراموشی فریبا به کارگردانی عباس رافعی، تابور به کارگردانی وحید وکیلی فر و ... اشاره نمود.
به عنوان مثال ملبورن تا امروز توانسته جوایز متعددی را از جشنواره های مختلف بین المللی بدست آورد که از آن جمله می توان به جایزه بهترین فیلمنامه از هشتمین جشنواره فیلم آسیا پاسیفیک، جایزه بهترین فیلمنامه از بیست و پنجمین جشنواره فیلم استکهلم، هرم طلایی بعنوان بهترین فیلم از سی و ششمین جشنواره بین المللی فیلم قاهره، جایزه بهترین فیلمنامه از پنجاه و دومین جشنواره گیخون اسپانیا، جایزه بهترین کارگردانی از پنجاه و دومین جشنواره گیخون اسپانیا، بهترین فیلم از دید داوران جوان در پنجاه و دومین جشنواره گیخون اسپانیا، بهترین بازیگر زن در بیست و نهمین جشنواره ماردل پلاتا آرژانتین اشاره نمود.
همچنین فیلم سینمایی فصل فراموشی فریبا به کارگردانی عباس رافعی در سی و دومین دوره جشنواره فجر در بخش مسابقه حضور داشت و ساره بیات نامزد بهترین باریگر زن شد و عباس رافعی در نوزدهمین دوره جشنواره کرالا هند جایزه بهترین کارگردان آسیا و فصل فراموشی فریبا جایزه نتبک (فیلمی که به ارتقا و توسعه سینمای آسیا یاری می نماید) را دریافت کرد. همچنین در بخش مسابقه جشنواره بین المللی فیلم براسو (BRASOV) که از دوازدهم تا بیست و دوم شهریور در رومانی برگزار می گردد نیز حضور دارد.
فیلم فصل فراموشی فریبا در بخش مسابقه جشنواره جهانی فول بلوم آمریکا که از دوم مهرماه برگزار می گردد، حضور دارد.
یا فیلم سینمایی تابور پیروز به دریافت جایزه یک عمر دستاورد هنری جشنواره فیلم تسالونیکی یونان، جایزه ویژه داوران جشنواره فیلم مراکش، جایزه منتقدان و تندیس لوتوس طلایی برای بهترین فیلم جشنواره فیلم دوویل فرانسه و جایزه برای بهترین کارگردانی جشنواره فیلم دو نت فرانسه شده است. این فیلم در جشنواره های روتردام، ترایبکا، بوسان، مونترال، پاریس، کپنهاک، اولهار برزیل، هنگ کنگ، دبی و مومبای نیز به نمایش در آمده است.
فیلم هایی که توانستند جوایز متفاوتی را از جشنواره های مختلف سینمایی در سطح بین المللی بدست آورند، حداقل می توانستند در یکی از رشته های این دوره از جشن خانه سینما نامزد دریافت تندیس خانه سینما شوند.
البته در این میان جای خالی فیلم های دیگری چون پریدن از ارتفاع کم به کارگردانی حامد رجبی، آذر، شهدخت، پرویز و دیگران به کارگردانی بهروز افخمی، فردا به کارگردانی ایمان افشاریان و مهدی پاکدل احساس می گردد.
طاهرا در این دوره بعضی آثار ایرانی که حضور پیروز بین المللی داشته اند با سلیقه داوران جشن خانه سینما همخوانی نداشتند.
منبع: خبرگزاری مهر