طرز تهیه ترشی کلم قرمز ملس با ماندگاری بالا
به گزارش سیلور 7، ترشی کلم قرمز، یکی از رنگین ترین و محبوب ترین ترشی های ایرانی است. اما چیزی که این ترشی را از سایر ترشی ها متمایز می نماید، این است که می توانید آن را با طعم ملس و دلنشینی تهیه کنید. راز این ملس بودن در تعادل بی نظیر بین ترشی سرکه و شیرینی شکر نهفته است. شکر به عنوان یک عامل تعادل بخش، تیزی ترشی را گرفته و طعم ترشی را به طرز شگفت انگیزی دلچسب می نماید. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه ترشی کلم قرمز ساده را مرور نموده بودیم اما اگر دوست دارید مدلی متفاوت را تجربه کنید در ادامه همراه باشید تا طرز تهیه ترشی کلم قرمز ملس را مرور کنیم.
مواد لازم برای تهیه ترشی کلم قرمز ملس
- کلم قرمز 1 عدد
- نمک 3 قاشق غذاخوری
- شکر 4 قاشق غذاخوری
- سرکه به اندازه لازم
طرز تهیه ترشی کلم قرمز ملس
1. نمک زدن به کلم ها و استراحت به آن ها
اولین مرحله از طرز تهیه ترشی کلم قرمز ملس این است که کلم را خوب بشویید و خشک کنید. سپس نواری خرد نموده و به آن نمک اضافه کنید. در نهایت هم با دست خود خوب کلم ها را مخلوط کنید و ماساژ دهید و یک ساعت مخلوط را در محیط آشپزخانه استراحت دهید تا آب کلم جدا گردد.
2. انداختن ترشی کلم قرمز ملس
در این مرحله کلم ها را بین دو دست خود خوب فشار دهید تا آب اضافه و نمکش گرفته گردد. بعد لایه لایه کلم ها و شکر را داخل ظرف مدنظرتان برای انداختن ترشی بریزید و سرکه را به مخلوط اضافه کنید و در ظرف را ببندید. این ترشی بعد از یک یا نهایتا 2 روز قابل آماده و قابل استفاده است. نوش جان!
نکات تکمیلی برای تهیه ترشی کلم قرمز ملس
تهیه ترشی فرقی هم ندارد چه نوع ترشی باشد، تهیه ترشی نازخاتون باشد یا ترشی ساده مثل ترشی کلم، احتیاج به رعایت نکات دارد تا حاصل کار خوب از آب در بیاید.
حفظ رنگ بنفش کلم و خوشرنگ تر شدن ترشی
برای حفظ رنگ زیبای بنفش کلم و خوشرنگ تر شدن ترشی می توانید از چند روش بهره ببرید. قبل از اضافه کردن کلم به شربت ترشی، آن را به مدت چند ساعت در آب نمک قرار دهید تا رنگدانه های بنفش تثبیت شوند. بعلاوه، استفاده از سرکه سفید به جای سرکه سیب و اجتناب از تماس کلم با ظروف مسی یا آلومینیومی می تواند به حفظ رنگ یاری کند.
افزایش ماندگاری ترشی کلم قرمز
برای افزایش ماندگاری ترشی، شیشه ها را قبل از پر کردن به خوبی بشویید و استریل کنید. بعلاوه، شیشه ها را تا لبه پر نموده و در جای خنک و تاریک نگهداری کنید. استفاده از مواد اولیه تازه هم در افزایش ماندگاری ترشی موثر است.
تهیه ترشی کلم قرمز بدون سرکه و به شکل تخمیری
اگر دوست دارید ترشی کلم قرمز شما سالم تر باشد و البته ساورکرات گردد، توصیه می کنیم در آن سرکه نریزید. طرز تهیه ترشی کلم قرمز بدون سرکه و به شکل تخمیری را می توانید در کتاب کاله بخوانید.
اندازه و نسبت مناسب شکر
اندازه شکر مورد استفاده در ترشی کلم قرمز به ذائقه شخصی شما بستگی دارد. اما به طور کلی، نسبت شکر به کلم قرمز حدود 1 به 4 است. با کم یا زیاد کردن اندازه شکر، می توانید طعم ترشی را به دلخواه خود تنظیم کنید.
استفاده از ادویه ها و سبزیجات متنوع
برای طعم دار کردن ترشی کلم قرمز می توانید از ادویه ها و سبزیجات مختلفی مانند دانه خردل، سیر، هویج، زنجبیل و برگ بو بهره ببرید. این ادویه ها و سبزیجات علاوه بر طعم، عطر و رنگ خاصی نیز به ترشی می بخشند. ادویه مناسب ترشی کلم قرمز معمولا تخم گشنیز، فلفل و رازیانه است.
اگر دوست دارید ترشی کلم قرمز شما مجذوب کننده تر باشد و ترکیبی از سبزیجات مختلف باشد هم می توانید از سیر به عنوان یک گزینه مناسب بهره ببرید. طرز تهیه ترشی کلم قرمز با سیر را در کتاب کاله بخوانید.
تهیه سریع ترشی کلم قرمز
اگر عجله دارید، می توانید با خرد کردن ریز کلم، استفاده از ترکیب آب و سرکه که کمی جوشانده اید برای شربت ترشی بهره ببرید و همان شربت گرم را روی کلم قرمزها بریزید تا ترشی کلم قرمز شما سریع تر آماده گردد. با این حال، برای رسیدن به برترین طعم، بهتر است به ترشی زمان کافی برای جا افتادن بدهید. طرز تهیه ترشی کلم قرمز فوری را هم می توانید با تمام نکات در کتاب کاله بخوانید.
منبع: کتاب کاله