طرز تهیه خورش گلابی با 3 روش

به گزارش سیلور 7، خورش گلابی یکی از غذاهای پرطرفداری است که با طعم ملس و کمی متفاوت خود توانسته نظرها را به خود جلب کند. در طرز تهیه خورش گلابی باید گلابی ها را خرد کنید و تفت دهید و با زعفران، نمک و آب لیموترش مخلوط کنید. مرغ را هم به همراه زعفران دم شده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه تفت دهید. حال پس از آنکه پیاز را به طور جداگانه همراه با رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه تفت دادید، یک پیمانه آب هم داخلش بریزید. در نهایت همه این مواد آماده را در قابلمه ای بریزید و اجازه دهید برای پخت نهایی روی شعله بمانند. البته این غذا را می توانید با گوشت و در داخل فر هم درست کنید که در این مطلب به آن خواهیم پرداخت:

طرز تهیه خورش گلابی با 3 روش

خورش گلابی

تعداد نفرات4 نفر
زمان آماده سازی30 دقیقه
زمان پخت غذا1.5 ساعت
میزان سختیکم

طرز تهیه خورش گلابی با مرغ

خورش گلابی برای علاقه مندان به غذاهای ملس بسیار مناسب است. از آنجایی که گلابی در فصل پاییز رشد می نماید، خورش گلابی را هم بیشتر در این فصل می توانید تهیه کنید. در ادامه دستور طرز تهیه خورش گلابی با مرغ و مواد اولیه مورد احتیاج را آورده ایم. می توانید با در نظر گرفتن تمام نکات مورد احتیاج، غذایی با طعم متفاوت را آماده کنید.

مواد لازم برای تهیه خورش گلابی بدون فر

در طرز تهیه خورش گلابی به موادی احتیاج دارید که باید با نسبت های تعیین ترکیب شوند. جدول زیر شامل کلیه اطلاعات مربوط به این غذاست:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
گلابی8 عدد
ران یا سینه مرغ4 تکه
زعفران دم نموده4 قاشق غذاخوری
پیاز2 عدد
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
آب لیموترش1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه میزان کافی
زردچوبه و روغنبه میزان کافی

دستور پخت خورش گلابی با مرغ

  • مرحله اول: گلابی ها را 4 قسمت کنید و در تابه ای که کمی روغن داخل آن ریخته اید، تفت دهید.
  • مرحله دوم: 2 قاشق از زعفران دم نموده، کمی نمک و آب لیموترش را هم به تابه اضافه کنید. حرارت دادن را ادامه دهید تا مواد به طور کامل با هم مخلوط شوند. سپس گلابی ها را از درون تابه خارج کنید و در ظرف دیگری بریزید.
  • مرحله سوم: تابه ای دیگر را روی حرارت قرار دهید و کمی روغن درون آن بریزید. سپس مرغ های خردشده را داخل آن تفت دهید.
  • مرحله چهارم: ادامه زعفران دم شده را به مرغ اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را درون تابه حاوی مرغ ها بریزید و آن ها را کمی دیگر حرارت دهید تا مراحل پختشان کامل گردد. سپس آن ها را در ظرفی دیگر خالی کنید.
  • مرحله ششم: پیازهایی را که به شکل ریز خرد نموده اید، در تابه تفت دهید.
  • مرحله هفتم: رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را در این مرحله به غذای خود اضافه کنید. این ترکیبات را کمی تفت دهید و سپس یک پیمانه آب داخل آن بریزید.
  • مرحله هشتم: زمانی که آب تابه جوش آمد، مرغ و گلابی ها را به آن اضافه کنید و شعله را روی حرارت کم بگذارید تا غذا جا بیفتد.
  • مرحله نهم: این غذا را پس از پخت کامل به همراه برنج سرو کنید.

طرز تهیه خورش گلابی با فر

طرز تهیه خورش گلابی با فر هم انجام می گردد. در این روش معمولا غذا آبکی نیست؛ اما می توانید سس مخصوصی را که در روند پخت غذا تهیه می گردد، کنار آن سرو کنید. در فرایند پخت خورش با فر بهتر است از ران مرغ بهره ببرید. جدول مواد اولیه مورد احتیاج و بعلاوه روش درست کردن این غذا را در ادامه ببینید:

مواد لازم برای تهیه خورش گلابی با فر

مواد مورد احتیاج برای طرز تهیه خورش گلابی با فر را می توانید در جدول زیر ببینید:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
ران مرغ4 عدد
نمک4/1 قاشق چای خوری
فلفل سیاه4/1 قاشق چای خوری
گلابی2 عدد
هویج2 عدد
آب مرغ2/1 پیمانه
سرکه سیب2 قاشق غذاخوری
برنج4 پیمانه

دستور پخت خورش گلابی با فر

زمانی که می خواهید مراحل پخت را آغاز کنید، فر را برای مدت 20 دقیقه گرم کنید:

  • مرحله اول: ران مرغ را در کاسه ای بریزید و آن را به نمک و فلفل آغشته کنید. اجازه دهید این ترکیبات برای مدت زمان 2 ساعت درون یخچال باقی بمانند تا مرغ ها مزه دار شوند.
  • مرحله دوم: بعد از این مدت مرغ ها را درون تابه ای بچینید و آن را به مدت 10 دقیقه با حرارت میانه بپزید.
  • مرحله سوم: زمانی که حس کردید رنگ لایه رویی مرغ قهوه ای و پوست آن ترد شده است، آن را در ظرف دیگری بریزید و به سراغ بقیه مواد بروید.
  • مرحله چهارم: گلابی را به شکل خلالی خرد کنید.
  • مرحله پنجم: هویج را هم به شکل خلالی درآورید.
  • مرحله ششم: هویج و گلابی خردشده را همراه با هم درون تابه ای بریزید و اجازه دهید برای مدت زمان 3 تا 4 دقیقه تفت داده شوند.
  • مرحله هفتم: آب مرغ و سرکه ای را که آماده دارید، به هویج و گلابی اضافه کنید.
  • مرحله هشتم: ران مرغ را هم داخل تابه بریزید. همه مواد را به خوبی ترکیب کنید تا مزه آن ها به خورد هم برود.
  • مرحله نهم: ترکیب آماده شده را در ظرف مورد نظرتان بریزید و برای مدت 15 تا 20 دقیقه داخل فری که از قبل گرم شده است، قرار دهید.
  • مرحله دهم: اجازه دهید تا فرایند پخت غذا طی گردد.
  • مرحله یازدهم: پس از پخت کامل، ظرف را خارج کنید و خورش گلابی را به همراه برنج سرو کنید.

طرز تهیه خورش گلابی مجلسی با گوشت

طرز تهیه این غذا با گوشت خورشتی آن را به انتخابی بی نظیر برای مهمانی و مراسم رسمی تبدیل می نماید. البته بهتر است این روش هم داخل فر انجام گردد تا بافت گوشت کاملا بپزد. در نهایت نیز غذا در کنار برنج سرو می گردد. جدول مواد مورد احتیاج و بعلاوه مراحل پخت خورش را می توانید در ادامه ببینید:

مواد لازم برای تهیه خورش گلابی با گوشت

طرز تهیه خورش گلابی مجلسی باید با استفاده از موادی که در جدول زیر گفته شده است، انجام گردد. مقادیر مربوط به هر ماده را می توانید روبه روی آن ها ببینید:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
گوشتنیم کیلو
نمک و فلفلبه میزان لازم
پودر سیر1 قاشق غذاخوری
روغن2/1 لیوان
آب گوشت4 لیوان
سرکه1 لیوان
سس خردل1 قاشق غذاخوری
آویشن تازه2 قاشق غذاخوری
سیر خردشده6 حبه
پیاز خردشده2 عدد
کره2 قاشق غذاخوری
برگ بو2 عدد
گلابی3 عدد
جعفری تازهبه میزان لازم

دستور پخت خورش گلابی با گوشت

قبل از آغاز مراحل طرز تهیه خورش گلابی، گوشت را در ظرفی بگذارید و نمک، فلفل و پودر سیر را به آن اضافه کنید. این ترکیبات باید برای 24 ساعت درون یخچال باقی بمانند تا طعم و بوی گوشت بهتر گردد.

  • مرحله اول: روغن را در قابلمه بریزید و گوشت را درون آن سرخ کنید.
  • مرحله دوم: آب، سرکه و سس خردل را اضافه کنید.
  • مرحله سوم: آویشن، برگ بو، سیر، کره و پیاز را هم داخل قابلمه بریزید.
  • مرحله چهارم: اکنون گوشت را درون سینی فر قرار دهید و برای 3 ساعت داخل فر بگذارید تا بپزد.
  • مرحله پنجم: پس از این مدت گلابی را هم به آن ها اضافه کنید و بگذارید برای 30 دقیقه دیگر داخل فر بماند.
  • مرحله ششم: در نهایت پس از خارج کردن خورش گلابی از فر، آن را سرو کنید.

نکات لازم در طرز تهیه خورش گلابی

طرز تهیه خورش گلابی با در نظر گرفتن مراحل بالا به راحتی قابل انجام است؛ اما در این بین نکاتی وجود دارند که بهتر است آن ها را در نظر بگیرید:

  • سعی کنید در طرز تهیه خورش گلابی، گلابی را در مراحل پایانی اضافه کنید تا بافتش به خوبی در غذا حس گردد.
  • اگر به غذاهای ترش علاقه دارید، میزان آب لیمو را در دستور پخت بیشتر کنید.
  • خورش گلابی باید به صورت غلیظ سرو گردد.
  • اگر می خواهید رنگ غذا بهتر گردد، کمی زعفران را به دستور پخت آن اضافه کنید.

اصول نگهداری خورش گلابی

نگهداری از خورش گلابی باید درون ظرفی دربسته و در یخچال باشد. اگر میزان غذایتان زیاد است، می توانید پس از سرد شدن کامل، اگر چربی روی آن بود، جدا کنید و سپس آن را در ظروف دربسته بریزید و درون فریزر بگذارید. معمولا خورش یخ زده نباید بیشتر از سه ماه نگهداری گردد.

روش جلوگیری از خراب شدن خورش گلابی

به علت وجود گوشت و مرغ در مواد موجود در خورش باید حتما آن را در مکانی خنک نگهداری کنید. بنابراین آن را بلافاصله پس از پخت در ظرفی دربسته بریزید و داخل یخچال بگذارید.

برترین جایگزین ها برای طرز تهیه خورش گلابی

در طرز تهیه خورش گلابی می توانید از روغن زیتون بدون بو هم بهره ببرید. این کار باعث می گردد تا غذا سالم تر باشد.

خواص گلابی برای بدن

گلابی دارای مزاج گرم و تر است و برای تامین رطوبت و بعلاوه رفع کردن یبوست انتخاب بسیار خوبی است. مصرف این میوه می تواند از بروز بیماری های عصبی جلوگیری کند و برای تسکین تشنگی، تنگی نفس و سوزش مثانه هم بسیار مفید است.

گلابی به سلامتی سنگ کلیه هم یاری می نماید و سبب دفع سنگ ها می گردد. بعلاوه در بهبود ورم پروستات نیز بسیار موثر است. از طرف دیگر این میوه به علت سرشار بودن از فیبر باعث می گردد تا عملکرد روده به برترین شکل ممکن انجام گردد؛ به این شکل که ترشحات معده و شیره گوارشی را افزایش می دهد و حرکات روده را تنظیم می نماید.

از دیگر خواص گلابی می توانیم به نقش آن در سلامت قلب اشاره کنیم. در ترکیبات این میوه مقادیر قابل توجهی پتاسیم وجود دارد که باعث تقویت قلب می گردد و در بهبود گردش خون، کاهش التهاب، مراقبت و تقویت استخوان ها و بهبود پوست و مو نیز بسیار اثرگذار است.

خورش گلابی را حتما امتحان کنید…

در بالا طرز تهیه خورش گلابی را شرح داده و نکات تهیه و نگهداری آن را برای شما گفتیم. پیشنهاد می کنیم این خورش را حتما تهیه نموده و از طعم خوب آن لذت ببرید. البته، اگر احساس می کنید که بعضی از اعضای خانواده طعم گلابی در غذا را دوست ندارند، غذای موردعلاقه آن ها را از سفارش آنلاین غذا خبرنگاران سفارش داده و این خورش را برای خودتان و افرادی که آن را می پسندند، تهیه کنید.

سوالات متداول

در طرز تهیه خورش گلابی می توانیم از شکر هم استفاده کنیم؟

استفاده از گلابی به مقدار کافی غذا را شیرین می نماید و اضافه کردن شکر ضرورتی ندارد.

می توانیم طرز تهیه خورش گلابی با گوشت را در قابلمه هم انجام دهیم؟

بله؛ می توانید مراحل را مانند روشی که در ابتدا گفته شد، پیش ببرید و گوشت را جایگزین مرغ کنید.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 18 بهمن 1403 بروزرسانی: 18 بهمن 1403 گردآورنده: silverseven.ir شناسه مطلب: 2446

به "طرز تهیه خورش گلابی با 3 روش" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش گلابی با 3 روش"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید