طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی و ساده
به گزارش سیلور 7، ته چین مرغ یکی از مجلسی ترین غذا های پلویی ایرانی محسوب می گردد که در مجالس و مهمانی های مهم از آن استفاده می گردد. ته چین مرغ قالبی را می توانید در مهمانی های مهم خود به صورت تکه ای به عنوان پیش غذا هم سرو کنید.
به گزارش بهترین ها، با میزان موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای 4 نفر تهیه کنید. در صورتی که می خواهید میزان کمتر یا بیشتری ته چین مرغ تهیه کنید کافیست میزان مواد را ضرب یا تقسیم کنید.
مواد لازم ته چین مرغ ساده و زعفرانی
طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی و زعفرانی
مرحله اول: آماده سازی
ابتدا برنج را به همراه کمی نمک خیس کنید و کنار بگذارید. زرشک را به میزانی آب خیس کنید. زعفران را خوب بسابید و به همراه کمی یخ بگذارید کنار تا خوش رنگ گردد.
مرحله دوم: پخت مرغ
سینه مرغ را به همراه یک پیاز 4 قاچ شده و کمی فلفل سیاه و برگ بو و نمک داخل قابلمه ریخته و روی آن میزانی آب بریزید و اجازه دهید تا سینه مرغ پخته گردد بعد از پخت از قابلمه خارج کنید و ریش ریش نموده و استخوان ها مرغ را جدا کنید و میزانی زعفران روی مرغ ها بریزید.
مرحله سوم: تهیه مواد تهیه چین مرغ مجلسی
تخم مرغ ها را به همراه کمی نمک و فلفل سیاه داخل کاسه شکسته و کمی با چنگال هم بزنید تا از لختگی خارج گردد سپس ماست چکیده را به همراه زعفران دم و نموده و روغن مایع اضافه کنید و هم بزنید تا خوش رنگ گردد.
مرحله چهارم: تفت دادن زرشک
داخل یک تابه کوچک کره ریخته تا ذوب گردد سپس زرشک را به همراه شکر و گلاب تفت دهید تا زرشک ها پف نمایند.
مرحله پنجم: پخت برنج
برنج را روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاد و کف روی برنج را بگیرد سپس یکم زنده تر از میزان همواره آبکش کنید و برنج را داخل مواد ته چین ریخته و خوب هم بزنید تا با تمام مواد مخلوط و یکدست گردد.
مرحله ششم: تهیه و پخت ته چین مرغ بدون فر
کف قابلمه مورد کمی صبر کنید تا داغ گردد سپس نیمی از برنج را ریخته و با کفگیر خوب فشرده کنید سپس مرغ ریش ریش شده را روی برنج قرار دهید و کمی فشار دهید تا داخل برنج برود سپس روی مرغ ها زرشک تفت داده بریزید و مابقی برنج را ریخته و روی سطح ته چین مرغ را خوب صاف کنید سپس تهچین مرغ را روی حرارت کم به مدت 50 دقیقه بگذارید تا دم بکشد در انتهای پخت کمی زعفران و کره روی برنج بریزید سپس از قابلمه برگردانید و به زرشک و خلال های دلخواه تزئین کنید.
مرحله هفتم: تهیه و پخت ته چین مرغ با فر
کف یک ظرف پیرکس یا قالب مخصوص را کمی چرب کنید سپس مانند مرحله فوق مراحل را تکرار کنید و روی ته چین تکه های کره را قرار دهید سپس روی قالب فویل بکشید و در دمای 180 به مدت 1 ساعت قرار دهید در انتهای پخت فویل را بردارید و گریل را روشن کنید تا سطح ته چین طلایی گردد. نوش جان
فوت و فن های دستور پخت ته چین مرغ مجلسی
- تخم مرغ ها را زیاد هم بزنید تا بوی زهم بگیرد.
- می توانید فقط از زرده بهره ببرید، ولی استفاده از تخم مرغ کامل چسبندگی خوبی به ته چین مرغ می دهد.
- هرچقدر میزان زعفرانی بیشتری در ته چین بهره ببرید بو و رنگ خوبی خواهد داشت.
- برای پخت ته چین مرغ حتما از قابلمه نچسب و تفلون بهره ببرید.
- می توانید سینه مرغ را به صورت تکه خرد کنید و به همراه پیاز تفت دهید تا پخته گردد.
- ماست نباید آبکی باشد حتما چکیده و شیرین باشد البته می توانید از ماست چکیده ترش هم بهره ببرید تا مزه خاصی به ته چین شما بدهد.
- موقع آبکشی حتما برنج را زنده تر از همواره بردارید، زیرا موقع افزودن مواد ته چین باعث نرم شدن می گردد.