طرز تهیه میگو کبابی لذیذ و سالم
به گزارش سیلور 7، میگو کبابی یک نوع غذای دریایی است که در آن علاوه بر حفظ ارزش غذایی میگو، بوی نامطبوع آن به کمک استفاده از طعم دهنده هایی خاص از بین می رود و می تواند در فر، در ماهیتابه یا روی زغال طبخ شود.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - آیا تا به امروز میگو را به صورت کبابی میل کرده اید؟ با میگو غذا های متنوعی همچون دوپیازه میگو، میگو پلو، قلیه میگو و میگو سوخاری می توان درست کرد که هر یک طعم و مزه منحصر به فردی دارند. در این مقاله قصد داریم طرز تهیه میگو کبابی را آموزش دهیم.
اگر میگو به روش اصولی و درست پخته شود، بوی نامطبوع آن از بین می رود و طبخ آن همراه با سبزیجات، فواید زیادی را عاید بدن می کند. بهترین روش پخت میگو بخارپز یا کباب کردن آن است. بنابراین پیشنهاد می شود به جای سرخ کردن آن در روغن با روش های سالم، این ماده غذایی پرارزش را طبخ و آن را همراه با آب نارنج، آبلیمو و سبزیجات بخارپز که فیبر بالایی دارند میل کنید.
علیرغم توصیه متخصصان تغذیه به مصرف هفتگی فراورده های دریایی نظیر ماهی و میگو، برخی معتقدند که به دلیل کلسترول بالای میگو باید در خوردن آن جانب احتیاط را رعایت کرد. میگو سرشار از مواد معدنی و املاح مورد نیاز بدن به ویژه آهن و فسفر بوده و برای بچه ها در حال رشد و زنان باردار بسیار مفید است. به علاوه وجود ویتامین B12، ویتامین D، سلنیوم، پروتئین با کیفیت بالا، چربی های غیر اشباع و نیاسین، آن را به یک ماده با ارزش غذایی بالا تبدیل کرده که مصرف آن می تواند برای همه گروه های سنی مناسب باشد.
طرز تهیه میگو کبابی
مواد لازم | |
میگو | 1 کیلوگرم |
جعفری ساطوری | 2 قاشق غذاخوری |
آبلیمو | 4 قاشق غذاخوری |
کره | 50 گرم |
زعفران آب کرده | 2 قاشق غذاخوری |
سیر | 3 حبه |
روغن زیتون | 3 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- برای تهیه میگو کبابی نیاز به سیخ کبابی بامبو دارید که باید 30 دقیقه قبل از به سیخ کشیدن میگو، آن ها را در آب خیس کنید.
- پس از پاک کردن میگو، آن ها را شسته و در آبکش قرار دهید تا آب آن ها خارج شده و خشک شوند.
- میگو را در کاسه بزرگی ریخته و جعفری ساطوری شده، آبلیمو، زعفران دم کرده، روغن زیتون، سیر رنده شده، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا میگو ها کاملا به مواد آغشته شوند.
- روی ظرف را سلفون کشیده و 30 دقیقه الی 1 ساعت در یخچال قرار دهید تا میگو ها مزه دار شوند.
- پس از این مدت میگو ها را از یخچال خارج کرده و دستگاه گریل را روی حرارت بالا روشن کنید.
- میگو ها را از قسمت دم آن ها وارد سیخ کرده و به آرامی تا انتهای گوشت میگو پیش ببرید.
- کره را روی حرارت ملایم ذوب کرده و مقداری روغن زیتون به آن اضافه کنید.
- مخلوط کره و روغن زیتون را با استفاده از یک برس، روی میگو ها بمالید و سیخ ها را روی گریل قرار دهید.
- در مدت کباب شدن، از مخلوط کره و روغن زیتون چند بار روی میگوها بمالید.
- اجازه دهید یک طرف میگو ها به مدت 2 دقیقه کباب شود سپس سیخ ها را برگردانید تا طرف دیگر نیز بپزد.
- میگو های کبابی را در ظرف سرو بچینید و اطراف آن را با سبزیجات پخته یا خام تزیین کنید.
- این غذا را همراه با برنج به عنوان نهار یا شام سرو کنید.
نکات مهم
- برای مزه دار کردن میگو می توانید از دستور دیگری نیز استفاده کنید: در این دستور از مخلوط 1 عدد فلفل دلمه ای، 1 عدد پیاز، 1 قاشق غذاخوری سویا سس، 1 حبه سیر و مقداری ادویه مخصوص میگو معروف به 5 ادویه برای مزه دار کردن میگو استفاده می شود.
- برای طبخ میگو کبابی می توانید از ماهیتابه چدنی استفاده کرده و پس از قرار دادن سیخ ها در آن صبر کنید تا یک طرف میگو ها کباب شود، سپس سیخ ها را برگردانید تا طرف دیگر میگو ها نیز بپزد.
- برای تهیه میگو کبابی بهتر است از میگو های درشت استفاده کنید، زیرا میگو های ریز با کباب شدن خشک و سفت می شوند.
- برای تهیه میگو کبابی بر روی زغال، از سیخ های نازک فلزی استفاده کنید و دقت کنید که آتش زغال یکنواخت بوده و حداقل 2 سانتیمتر از سیخ ها فاصله داشته باشد.
- حرارت دادن زیاد میگو باعث سفت شدن آن می شود بنابراین به محض اینکه میگو ها حلقه شدند آن ها را از روی آتش بردارید.
- سعی کنید به اندازه مصرف هر وعده، میگو ها را کباب کنید. زیرا گرم کردن مجدد میگو کبابی طعم و مزه غذا را خراب می کند.
- پس از کباب کردن میگو ها روی سیخ های داغ کمی آب نارنج بریزید تا عطر و طعم دلپذیری در غذا ایجاد شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه میگو پلو با شوید، غذایی جنوبی و لذیذ
برخی معتقدند که میگو یک ماده غذایی سرشار از اسید های چرب امگا 3 است و به همین دلیل کلسترول بد خون را کاهش و کلسترول خوب ان را افزایش می دهد. برخی نیز در مقایسه کلسترول میگو با تخم مرغ بر این عقیده اند که کلسترول تخم مرغ سه برابر کلسترول میگو است ولی در واقع میگو در میان غذا های دریایی بیشترین میزان کلسترول را دارد.
متخصصان تغذیه توصیه می کنند افراد مبتلا به چربی و کلسترول خون بالا، بیماران قلبی ـ. عروقی، افراد مبتلا به نقرس، سنگ کلیه و دیابت از مصرف غذا های پرکلسترول همچون میگو اجتناب کرده و ماهی را در برنامه غذایی روزانه خود جایگزین آن کنند.
آیا شما تا به امروز تجربه طبخ میگو کبابی را داشته اید؟ چه ترفندهای دیگری را برای طبخ این ماده غذایی ارزشمند به صورت کبابی سراغ دارید؟ تجربیات و دیدگاه های خود را در قسمت ارسال نظر با مخاطبان خبرنگاران درمیان بگذارید.
منبع: setare.com