طرز تهیه چیپس زنجبیل به 6 روش آسان در آفتاب، بخاری، ایرفرایر و فر
به گزارش سیلور 7، چیپس زنجبیل یکی از سالم ترین و خوشمزه ترین است که آنتی اکسیدان ها و را در خود دارد. میوه خشک زنجبیل نه تنها از تنقلات سالم و مفید خانگی به شمار میرود، بلکه می توانید از آن در تهیه انواع دمنوش و غذا بهره ببرید. برای طرز تهیه میوه خشک زنجبیل شما می توانید از بخاری، شوفاژ، ایرفرایر، دستگاه میوه خشک کن یا فر بهره ببرید. در صورت تمایل، حتی می توانید خشک کردن زنجبیل تازه را در فضای بیرون از خانه و بدون هیچ دستگاهی زیر نور آفتاب تجربه کنید. اگر شما هم از هواداران هستید، با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه چیپس زنجبیل به چند روش مختلف را به شما آموزش دهیم. در انتهای مقاله به سوالات متداول در خصوص روند آماده کردن و خشک کردن چیپس زنجبیل پاسخ خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه چیپس زنجبیل (میوه خشک زنجبیل)
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
زنجبیل تازه | به میزان دلخواه |
مراحل تهیه چیپس زنجبیل در خانه روی بخاری یا شوفاژ (روش اول)
طرز تهیه چیپس زنجبیل هم درست مانند انواع چیپس میوه ای دیگر روی بخاری و شوفاژ، در فر، زیر آفتاب، در دستگاه میوه خشک کن، با استفاده از مایکروفر و در دستگاه هواپز قابل انجام است.
مرحله اول: زنجبیل تازه را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه چیپس زنجبیل، باید زنجبیل های تر و تازه و با کیفیت را به خوبی بشویید. سپس، پوست زنجبیل را بگیرید. با توجه به نازک بودن پوست زنجبیل و شکل و شمایل خاص این ریشه پر خاصیت که پر از برآمدگی و فرورفتگی است، پیشنهاد می کنیم برای پوست گرفتن زنجبیل تازه از یک قاشق معمولی بهره ببرید. به این ترتیب، شما از هدر رفتن گوشت زنجبیل تا جای ممکن جلوگیری خواهید کرد.
مرحله دوم: زنجبیل را برش بزنید
پس از شستن و خشک کردن، در این مرحله از روش تهیه چیپس زنجبیلی، نوبت به خرد کردن زنجبیل تازه می رسد. برای خشک کردن زنجبیل، ضروری است آن را به صورت اسلایس های خیلی باریک برش بزنید. هر چقدر ضخامت این اسلایس ها کمتر باشد، چیپس زنجبیل شما زودتر خشک شده و تردتر و با کیفیت تر خواهد شد.
بنابراین در صورت دسترسی، پیشنهاد می کنیم زنجبیل تازه را با یاری رنده ورقه کن برش بزنید تا اسلایس های آن کاملا باریک شوند. در غیر این صورت، می توانید از یک چاقوی تیز بهره ببرید.
مرحله سوم: برش های زنجبیل را در سینی بچینید
در این مرحله از روش خشک کردن زنجبیل تازه روی بخاری، وقت آن است که سینی مناسبی (ترجیحا استیل) را انتخاب کنید و سطح آن را با کاغذ روغنی بپوشانید. برش های نازک زنجبیل را طوری کف سینی بچینید که به هیچ وجه روی یکدیگر قرار نگیرند و همپوشانی نداشته باشند. در غیر این صورت، چیپس زنجبیل شما به صورت یکدست خشک نمی گردد و حتی ممکن است کپک بزند.
مرحله چهارم: سینی را روی بخاری یا شوفاژ بگذارید
برای خشک کردن زنجبیل تازه، سینی حاوی زنجبیل های اسلایس شده را به مدت 2 الی 3 روز روی بخاری یا شوفاژ قرار دهید. مراقب باشید، شعله بخاری ملایم باشد. خوبی سینی استیل این است که هم در برابر حرارت مقاومت دارد و نمی سوزد و هم حرارت بخاری و شوفاژ را به طور یکنواختی به برش های زنجبیل منتقل می نماید.
مرحله پنجم: زنجبیل ها را پشت و رو کنید
در طول این مدت، هر 3 الی 4 ساعت یک بار به اسلایس های زنجبیل سر بزنید و آن ها را پشت و رو کنید تا همه قسمت های آن به طور یکسان خشک گردد. ضمناً، با انجام این کار از سوختن قطعات زنجبیل جلوگیری می کنید. راستی، مراقب باشید برش های زنجبیل بیش از میزان خشک و چوبی نشوند.
مرحله آخر: چیپس زنجبیل را سرو کنید
پس از گذشت این مدت و خشک شدن همه اسلایس ها، چیپس زنجبیل را در یک ظرف شیشه ای درب دار، تمیز و خشک بریزید و برای 5 الی 6 ساعت در مکان تاریک و خنکی بگذارید. سپس می توانید زنجبیل خشک شده را همراه با چای نوش جان نموده یا از آن برای تهیه انواع دمنوش و به عنوان چاشنی در پخت انواع غذاها بهره ببرید.
بیشتر بخوانید:
روش تهیه چیپس زنجبیل با دستگاه میوه خشک کن (روش دوم)
مراحل اولیه طرز تهیه چیپس زنجبیلی در دستگاه میوه خشک کن عینا مانند همان چیزی است که در روش بالا به آن ها اشاره کردیم. یعنی، ابتدا باید زنجبیل را بشویید و پوست بگیرید. سپس، آن را به صورت اسلایس های باریک برش بزنید.
در ادامه، زنجبیل های ورقه شده را با فاصله روی سینی های میوه خشک کن بچینید. حالا، دستگاه میوه خشک کن را روی دمای 57 درجه سانتی گراد تنظیم کنید و حدود 24 ساعت صبر کنید تا برش های زنجبیل به آرامی خشک شوند و نسوزند.
در طول این مدت، هر 6 الی 8 ساعت یک بار به زنجبیل ها سر بزنید و اسلایس های خشک شده را جمع آوری کنید. در سرانجام، همه تکه های میوه خشک زنجبیل را در ظرف شیشه ای درب دار، خشک و تمیز بگذارید و برای 5 الی 6 ساعت در مکان تاریک و خنکی قرار دهید تا برای مصرف کاملا آماده شوند.
دستور تهیه چیپس زنجبیل در فر (روش سوم)
روش تهیه چیپس زنجبیلی در فر به این صورت است که ابتدا باید دستگاه را روشن نموده و روی دمای 65 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. پس از گرم شدن فر، سطح شبکه سیمی دستگاه را با کاغذ روغنی بپوشانید.
سپس، برش های نازک زنجبیل را با فاصله روی کاغذ روغنی بچینید. شبکه سیمی را در طبقه میانی فر قرار دهید و حدود 1 ساعت و نیم الی 2 ساعت صبر کنید تا چیپس زنجبیل شما آماده گردد.
در طول این مدت، هر نیم ساعت یک بار به ورقه های زنجبیل سر بزنید و آن ها را پشت و رو کنید تا به صورت یکنواخت خشک شوند. در این فاصله، برش های خشک شده را جدا کنید و از فر بیرون بیاورید تا نسوزند.
اگر کمترین درجه فر شما از 65 درجه سانتی گراد بیش تر است، باید دما را روی کمترین حالت تنظیم کنید و درب فر را باز بگذارید. در ادامه، هر 20 دقیقه یک بار به زنجبیل ها سر بزنید و آن ها را زیر و رو کنید.
روش تهیه چیپس زنجبیل در آفتاب (روش چهارم)
طرز تهیه میوه خشک زنجبیل در آفتاب به این صورت است که درست مانند روش های بالا ابتدا باید زنجبیل تازه را بشویید و پوست بگیرید. سپس، آن را به صورت ورقه های باریک با ضخامت یکسان برش بزنید. اسلایس های زنجبیل تازه را در یک سینی استیل بچینید و سینی را به مدت 3 الی 4 روز در مکانی کم رفت و آمد در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار دهید.
در این فاصله، هر 8 ساعت یک بار به زنجبیل ها سر بزنید و آن ها را زیر و رو کنید تا به طور یکسان خشک شوند. در این روش هم درست مانند تکنیک های قبلی باید مراقب باشید چیپس زنجبیل بیش از میزان خشک و چوبی نگردد.
در سرانجام کار، برش های زنجبیل خشک را در ظرف شیشه ای درب دار خشک و تمیز یا در کیسه فریزر بریزید و در مکان خشک، تاریک و خنکی نگهداری کنید.
طرز تهیه چیپس زنجبیل در ایرفرایر (هواپز) (روش پنجم)
برای تهیه زنجبیل خشک در هواپز مثل قبل از هرچیزی باید دستگاه را کاملا تمیز کنید؛ در غیر این صورت چیپس زنجبیلی که تهیه می کنید بوی نامطبوعی به خودش می گیرد.
سپس، برش های نازک زنجبیل تازه و سالم را کف هواپز بچینید و در دمای 115 درجه سانتی گراد به مدت 25 دقیقه خشک کنید تا چیپس زنجبیل در ایرفرایر آماده گردد.
طرز تهیه چیپس زنجبیل در مایکروفر (روش ششم)
در طرز خشک کردن زنجبیل تازه در مایکروفر درست مانند دیگر روش ها، ابتدا باید زنجبیل را بشویید و پوست بگیرید. سپس، آن را به صورت ورقه ای نازک برش بزنید. مراقب باشید، اسلایس های زنجبیل از ضخامت یکسانی برخوردار باشند.
در ادامه، اسلایس ها را روی سینی مایکروفر بچینید و دمای دستگاه را روی 60 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. پس از حدود 2 ساعت، برش های زنجبیل را آنالیز نموده و در صورت خشک شدن از مایکروفر خارج کنید.
شما می توانید انواع از جمله انواع میوه خشک را به روش های و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
نکات مهم درباره تهیه چیپس زنجبیل در منزل
- در طرز تهیه چیپس زنجبیل حتما از زنجبیل های تازه و با کیفیت بهره ببرید. پوست زنجبیل باید روشن، سالم و صاف باشد. در عین حال، زنجبیل سالم و تازه بافت سفت و عطر تند و تیزی دارد. برای این منظور، بهتر است از زنجبیل هایی بهره ببرید که ابعاد بزرگی نداشته و الیاف داخلی آن ها خشک و قابل رویت نباشد.
- توجه داشته باشید، هر چه زنجبیل سریع تر خشک گردد، کیفیت آن بیشتر حفظ می گردد. بنابراین، خشک کردن زنجبیل در دستگاه میوه خشک کن و فر نتیجه مطلوب تری به همراه خواهد داشت.
- پس از خشک کردن زنجبیل، شما می توانید آن را تا 6 ماه در ظروف شیشه ای درب دار در مکانی تاریک و خشک و خنک نگهداری کنید.
فوت و فن های خوشمزه شدن چیپس زنجبیل در خانه
برترین روش نگهداری چیپس زنجبیل برای تازه ماندن آن چیست؟
برای نگهداری چیپس زنجبیل می توانید آن را در ظرف شیشه ای درپوشیده یا پلاستیک های زیپ دار بریزید و در یخچال قرار دهید تا سالم و تازه بمانند.
در طرز تهیه چیپس زنجبیل خانگی از چه روش هایی استفاده می گردد؟
برای تهیه چیپس زنجبیل می توانید آن را در نور آفتاب تهیه کنید یا برای درست کردن این چیپس از فر، شوفاژ یا بخاری، میوه خشک کن، ایرفرایر و مایکروفر یاری بگیرید.
منبع: افق کوروش