ساده ترین طرز تهیه باسلوق گردویی با شیره انگور به 2 روش
به گزارش سیلور 7، باسلوق با شیره انگور یکی از شیرینی های اصیل، خوشمزه، مقوی و محبوب بین ما ایرانی ها است که اتفاقا اصالت آن ترکیه برمی گردد. باسلوق با نام های سوجوک، سوجوق و سجوق شناخته می گردد. باسلوق در شهرهای مختلف مثل ساوه، ارومیه و ملایر، تهیه و سرو می گردد. معمولا برای درست کردن باسلوق به منظور شیرینی آن فقط از شکر استفاده می گردد، اما در باسلوق با شیره انگور بخش زیادی از شیرینی به خاطر شیره انگور است. در این مقاله از در 2 روش طرز تهیه باسلوق با شیره انگور و آرد و طرز تهیه باسلوق با شیره انگور و نشاسته و رازهای خوشمزه شدن باسلوق را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه باسلوق با شیره انگور
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
نشاسته (گندم یا ذرت) | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
شیره انگور | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
آب | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
شکر | نصف لیوان فرانسوی دسته دار (اختیاری) |
گلاب | 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار |
مغز گردو | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
روغن مایع | 1 قاشق غذاخوری |
زعفران (دم نموده) | 1 قاشق مرباخوری |
پودر هل | نصف قاشق مرباخوری |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 10 دقیقه
زمان مورد احتیاج برای پخت باسلوق با شیره انگور: 20 دقیقه
مراحل طرز تهیه باسلوق با شیره انگور و نشاسته ذرت
باسلوق معمولا با آرد یا نشاسته درست می گردد و شیره انگور، جزو جدانشدنی آن است. این مدل باسلوق گردویی با شیره انگور را می توانید به عنوان تنقلات در محل کار یا برای مدرسه بچه ها تهیه کنید. در ادامه مرحله به مرحله طرز تهیه باسلوق با شیره انگور ارومیه یا ملایر را به روش زیر دنبال کنید.
مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید
در ابتدا برای درست کردن سوجوق گردویی با شیره انگور، گردوها را بشکنید و مغز گردو را به صورت درشت یا ریز خرد کنید و کنار بگذارید. زعفران را هم دم کنید و کنار بگذارید. در یک قابلمه آب سرد و نشاسته را بریزید و هم بزنید تا نشاسته کاملا در آب حل گردد. مراقب باشید که آب نباید گرم باشد چون نشاسته ها گلوله گلوله می شوند. پوست هل را هم بگیرید و آن را پودر کنید.
در صورت تمایل می توانید نشاسته، هل، مغز گردو و زعفران باکیفیت را به روش های خرید یا اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
مرحله دوم: نشاسته را حرارت دهید
در ادامه، قابلمه نشاسته حل شده در آب را روی حرارت بگذارید و شکر و شیره انگور () را به آن اضافه کنید. اجازه دهید شکر در قابلمه حل گردد. در این مدت، مدام مخلوط را هم بزنید تا ته نگیرد. وقتی مایه داخل قابلمه کمی غلظت پیدا کرد، گلاب، وانیل و پودر هل را اضافه کنید و هم بزنید.
شما می توانید برای خرید شکر، شیره انگور، گلاب و وانیل از فروشگاه های زنجیره ای به روش های خرید حضوری یا اینترنتی اقدام کنید.
مرحله سوم: مایه باسلوق را آماده کنید
وقتی همه مواد به خوبی ترکیب شدند، روغن مایع و گلاب را به مواد بیفزایید و هم بزنید تا کاملا یکدست گردد. در این مدت، حرارت را روی حالت بسیار ملایم قرار دهید. در این فاصله، 3 عدد پلاستیک فریزری را با چاقو باز کنید و روی آنها را با کمی روغن چرب کنید. باسلوق که آماده و غلیظ شد، شعله را خاموش کنید.
روغن مایع پخت و پز و گلاب را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.
مرحله چهارم: وسایل درست کردن باسلوق را آماده کنید
بعد از آماده شدن مایه باسلوق، آن را در قیف یک بار مصرف بریزید. می توانید مایه را در یک پاکت فریزری بریزید و گوشه پایین آن را با قیچی برش بزنید تا مواد از پاکت بیرون بیاید.
مرحله پنجم: مایه باسلوق را روی پاکت فریزری پایپ کنید
سپس به صورت نواری، از مایه باسلوق روی هر پلاستیک فریزری از مایه باسلوق پایپ کنید. روی هر 1 پاکت، 1 نوار از مایه باسلوق پایپ کنید. سپس روی نوارهای مایه باسلوق مغز گردوی خرد شده بچینید. دوباره روی گردوها یک لایه دیگر به صورت نواری، از مایه باسلوق بریزید تا گردوها پوشانده شوند.
مرحله ششم: باسلوق با شیره انگور را فرم دهید
وقتی مواد باسلوق و گردو تمام شد، پاکت فریزری را روی باسلوق برگردانید و باسلوق را بغلتانید تا مغز گردوها کاملا مخفی شوند و نوارهایی ایجاد گردد که داخل آنها با گردو پر شده است. سپس نوارهای باسلوق گردویی را به آرامی از پلاستیک بیرون بیاورید و در یک بشقاب یا سینی بگذارید و در یخچال قرار دهید تا خودشان را بگیرند.
مرحله آخر: باسلوق با شیره انگور را سرو کنید
حدود 4 تا 5 ساعت طول می کشد تا باسلوق ها کاملا سفت شوند. سپس با یک چاقوی تیز، باسلوق ها را به قطعات دلخواه برش بزنید. باسلوق ها را در ظرف مناسب درب دار بگذارید و در یخچال قرار دهید. باسلوق با شیره انگور را در کنار چای، قهوه یا دمنوش می توانید میل کنید.
مواد لازم برای تهیه باسلوق گردویی با شیره انگور و آرد
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
شیره انگور | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
آرد گندم | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
مغز گردو | 300 گرم |
آب | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
پودر هل | 2 قاشق چای خوری |
مدت زمان آماده سازی مواد: 15 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت باسلوق با شیره انگور: 20 دقیقه
مراحل طرز تهیه باسلوق با شیره انگور و آرد به روش آویزان کردن
یک روش متداول برای درست کردن سوجوق با شیره انگور، آویزان کردن باسلوق ها بعد از آماده کردن است. در ادامه مراحل طرز تهیه باسلوق با آرد و شیره انگور را به ترتیب دنبال کنید.
مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید
ابتدا آرد گندم را 2 تا 3 بار با الک ریز، الک کنید. گردوها را مغز کنید. در این مدل باسلوق، باید مغزها درشت باشند. مغز گردوها را در یک کاسه ریخته و روی آنها آب بریزید تا پوشانده شوند. حدود 10 تا 15 دقیقه گردوها را بخیسانید تا نرم شوند. در این فاصله مایه باسلوق با شیره انگور و آرد را آماده کنید.
شما می توانید آرد گندم را به صورت خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله دوم: شیره انگور و آب را صاف کنید
در یک قابلمه آرد الک شده و آب را در یک ظرف بریزید و هم بزنید تا کاملا آرد در آب حل گردد. سپس به این محلول شیره انگور را هم اضافه نموده و هم بزنید تا کاملا یکدست شوند. این محلول را از صافی رد کنید تا هیچ ناخالصی و گلوله ای در آن نباشد. این مایه نرم و صاف را در یک قابلمه بریزید.
مرحله سوم: مایه باسلوق را روی حرارت بگذارید
قابلمه را در این مرحله، روی حرارت ملایم بگذارید تا آرد بپزد و از خامی بیفتد. در این مدت چند بار مواد را هم بزنید تا به قابلمه نچسبد. در این فاصله، گردوها را آبکش کنید. با یک سوزن و نخ، از بین گردوها، نخ رد کنید تا گردوها شبیه تسبیح شوند. نخ را بلندتر در نظر بگیرید. گردوها را کنار بگذارید.
مرحله چهارم: گردو را در مایه باسلوق بزنید
بعد از اینکه مایه باسلوق با شیره انگور غلیظ شد، شعله را روی حالت بسیار ملایم قرار دهید یا زیر قابلمه شعله پخش کن بگذارید. سپس گردوهای نخ شده، در مایه باسلوق بزنید تا همه گردوها به مایه باسلوق آغشته شوند. گردوها را بیرون بیاورید و 2 یا 3 دقیقه صبر کنید. دوباره گردوها را در مایه باسلوق بزنید. این کار را سه بار انجام دهید تا مایه شما تمام گردد و باسلوق کاملا به گردوها بچسبد.
مرحله پنجم: باسلوق را آویزان کنید
در آخرین مرحله از طرز تهیه باسلوق شیره انگور، نخ های باسلوق را با جایی آویزان کنید و زیر آنها را یک سینی یا بشقاب بگذارید تا اگر مایه باسلوق چکه کرد، سطح زیر آن را کثیف نکند. باسلوق ها را به مدت 5 تا 6 روز آویزان نگه دارید تا کاملا سفت شوند و خودشان را بگیرند. سپس نخ را از باسلوق بیرون بکشید و باسلوق را در میزان دلخواه برش بزنید.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم در طرز تهیه باسلوق شیره انگور
اگر مایه باسلوق سفت شد چه کار کنیم؟
در صورتی که مایه باسلوق پس از جوشیدن سفت شد، کمی آب به آن اضافه کنید تا به میزان کافی رقیق گردد.
چرا باسلوق سفت نمی گردد؟
علت سفت نشدن باسلوق، استفاده کم از نشاسته یا آرد در ترکیب مواد باسلوق است.
چرا باسلوق ترک می خورد؟
- ممکن است در زمان برش زدن باسلوق، باسلوق شما ترک بخورد. در این صورت، ابتدا چاقو را کمی خیس کنید و بعد اقدام به برش زدن باسلوق ها کنید.
- برای جلوگیری از ترک خوردن باسلوق ها، قبل از برش زدن آنها، باسلوق ها را می توانید در یخچال و در ظرف دربسته بگذارید تا کمی نرم تر شوند.
- اضافه کردن کمی روغن یا کره به مایه باسلوق می تواند باعث نرم تر شدن باسلوق و جلوگیری از ترک خوردن آن بعد از خشک شدن گردد.