مسعود مددی: باید از محدودیت های موجود به شکل موثر و کارآمدی بهره ببریم
به گزارش سیلور 7، خبرگزاری خبرنگاران- عضو هیات انتخاب بخش داستانی سی و هفتمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران معتقد است در شرایط فعلی هیچ چیز مهمتر از سلامتی و حفظ آرامش نیست. باید باهوش باشیم و از محدودیت موجود به شکل موثر و کارآمدی بهره ببریم.
به گزارش خبرنگاران وبه نقل از ستاد خبری سی و هفتمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران، مسعود مددی عضو هیات انتخاب بخش داستانی سی و هفتمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران در پاسخ به اینکه تاثیر کرونا بر سینمای کوتاه و تولیدات این بخش تا چه میزان بوده است و آیا این اثرگذاری در فیلم کوتاه بیشتر از سینمای بلند است، بیان نمود: به این سوال در سال بعد بهتر می توان پاسخ داد. با معیار فیلم های ارسال شده به جشنواره، بیشتر فیلم های کوتاهی که امسال ارایه شده پیش از محدودیت های شرایط کرونا ساخته شده اند. البته بی شک فیلمسازانی هم بودند که از ساخت فیلم شان منصرف شدند، آن را به تعویق انداختند و یا با شرایط موجود کار کردند. در کل تعداد فیلم های امسال مثل سالهای قبل فوق العاده زیاد بود. به نظرم اگر اوضاع همه گیری و سختی شرایط به همین منوال پیش برود، آمار سال آینده تحلیل دقیق تری از تاثیر کرونا بر میزان تولیدات می دهد. درباره فیلم بلند هم تا جایی که در رسانه ها از تولیدات می شنویم، به طرز عجیبی از تلاش برای رسیدن فیلم ها به جشنواره فجر خبر میرسد. به هر صورت در این حوزه به دلیل وابستگی سینما به اکران و اقتصاد سینما، موضوع پیچیده تر است. فیلم ها دست تهیه کنندهگان مانده اند و پخش نمی شوند ولی بازم تولید ادامه دارد. ظاهرا اگر سنگ هم ببارد قرار نیست جشنواره ای تعطیل شود! پس چرا فیلمسازی متوقف شود و این معادله پیچیده ای است.
وی با اشاره به راه حل عملی و پیشنهادی اش برای مواجهه و تعامل با این شرایط سینما توضیح داد: اگر منظور فیلم کوتاه است، صبوری بهترین راه حل است. نباید ترسید یا شلوغ کرد که اگر یکسال یا دو سال کمتر فیلم تولید شود یا جشنواره برگزار نشود، فاجعه ای اتفاق می افتد. در صورت تصمیم گیری و کارشناسی دلسوزانه، فیلم کوتاه به راحتی توان خودش را برای روی پا ایستادن به کار می گیرد و مطمئنا با یکسال کمتر، از پله های ترقی پایین نمی افتد. واقعا هیچ چیز مهمتر از سلامتی و حفظ آرامش نیست. باید باهوش باشیم و از محدودیت موجود به شکل موثر و کارامدی بهره ببریم. می توان از امکانات پلتفرم های موجود برای ترویج فیلم کوتاه و دیده شدن بیشتر این فیلم ها در سطح جامعه استفاده کرد. به نظر من در این شرایط این حتی مهم تر از اصرار بر تولید است. از طرفی با توجه به امکانات و ابزارهای اینترنتی، آموزش های مجازی باید در قالب های مختلف برنامه ریزی شوند تا از انتقال دانش به علاقه مندان سینما بیشترین تاثیر را ایجاد کنیم.
مددی درباره تاثیر جشنواره های مختلف از جمله جشنواره فیلم کوتاه تهران بر ایجاد امید و رونق ساخت و تولید فیلم کوتاه نیزعنوان کرد: طبیعتا جشنواره ها همیشه اسباب طراوت و رونق فیلمسازی را فراهم می کنند. در حال حاضر مهم درک درست از موقعیت دشواری است که در آن قرار گرفته ایم. بحران ها همیشه به پاسخ های به روز نیاز دارند. به نظرم اصرار بر برگزاری امکانی مثل جشنواره، در موقعیت هولناک و بحرانی به این بزرگی، فقط گویای سردرگمی ما در پیدا کردن راه حل است.
وی در پاسخ به این که آیا با لغو کامل جشنواره های هنری و سینمایی موافق است یا می توان آنها را با تمهیدات خاصی برگزار کرد، گفت: البته در مورد هر رشته هنری متناسب با ویژگی های خودش باید تصمیم گرفت اما در مجموع با برگزاری هر جشنواره ای که بصورت حضوری بهانه ای برای دیدار و دور هم جمع شدن مردم می شود، موافق نیستم. فراموش نکنیم پشت برگزاری هر جشنواره ، ده ها جلسه و رفت و آمدهای بسیاری از کارکنان، کارشناسان و افراد ستادی است که هر روز و گاهی شبانه روز باید کنار هم کار کنند تا جشنواره ای برگزار شود. آسیبی که به این دوستان میرسد به هر حال کم نیست. تجربه همه دنیا یا تعطیلی جشنواره ها بوده یا برگزاری بسیار کوچک آن ها. اگر بنا به ملاحظات خاصی اصرار به برگزاری جشنواره ای است باید تا حد زیادی آن را کوچک و غیرحضوری کرد. به خاطر شرایط موجود، سینما در همه جای دنیا غیر از یکی دو کشور مثل چین، آسیب بسیار جدی دیده است. این موضوع دنیای است و باید تحمل کرد.
عضو هیات انتخاب آثار داستانی جشنواره خاطر نشان کرد: فیلم کوتاه مهم و به جریان بسیار پویایی تبدیل شده است. این سال ها تا این اندازه پرتکاپو نبوده است. به نظرم بخشی از این پویایی، تاثیر آموزش، حمایت مالی سینمای جوان از تولیدات از طریق شوراهای پیچینگ و همچنین جشنواره ها خصوصا جشنواره فیلم کوتاه تهران است. البته که در این میان جوانان زیادی هم به صورت شخصی با بضاعت کم و سختی زیاد بودجه یک فیلم را تامین کرده و می سازند.
نکته آخر تاکید من بر فرایند آموزش خصوصا تلاش بی دریغ دوستان در سینمای جوانان ایران است که بی تردید تاثیر قابل توجهی بر استعدادیابی و انتقال دانش سینمایی دارد. این فرایند آهسته آهسته توانسته است در کنار فیلمسازی داستانی، جریان فیلمسازی اکسپریمنتال یا تجربه گرا را که نقش جدی در خلاقیت فیلمسازان جوان بازی می کند فعال سازد و این اتفاق فوق العاده ای است.
سی و هفتمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران به دبیری سیدصادق موسوی از 7 آبان با برگزاری نشست های تخصصی آغاز می شود.
منبع: خبرگزاری آریا