طرز تهیه سس آلفردو یکی از سس های معروف و خوشمزه ای ایتالیایی
به گزارش سیلور 7، سس آلفردو را اغلب به علت استفاده با پاستا می شناسیم. سس آلفردو یکی از سس های معروف و خوشمزه ای است که می توان آن را به روش های مختلفی تهیه کرد. پاستای مرغ و گوشت یکی از غذاهایی است که سس آلفردو می تواند طعم خوش آن را دوچندان سازد. سس آلفردو را به راحتی می توانید در خانه نیز تهیه کنید. این سس با استفاده از چند قلم مواد ساده و در کم ترین زمان آماده می شود. این سس در دو نوع با خامه و بدون خامه نیز تهیه می شود که نوع بدون خامه آن چربی کم تری دارد.
آشنایی با سس آلفردو
سس آلفردو یک نوع سس به رنگ سفید و با اصالت ایتالیایی است که اغلب از آن روی ماکارونی و پاستا استفاده می نمایند. کره، نوعی خامه و پنیر پارمزان مواد اصلی تشکیل دهنده این سس خوشمزه هستند. البته برای افزایش غلظت و خوش طعم کردن آن می توان از افزودنی هایی مانند پنیر خامه ای، خامه سنگین و بعضی از چاشنی ها استفاده کرد. سس آلفرو 535 کالری و 36 گرم چربی در هر 100 گرم دارد. به علت کالری بالای سس آلفردو توصیه می شود که آن را بیش از حد میل نکنید؛ زیرا میزان چربی اشباع شده و سدیم بالای آن از احتیاج طبیعی بدن بیشتر هستند.
مواد لازم برای سس آلفردو با خامه و جعفری
مواد مورد احتیاج برای تهیه سس آلفردو باید در دمای محیط قرار داده شوند. سپس می بایست قدم به قدم مواد را به ترتیب در تابه ای که روی اجاق گاز قرار داشته، اضافه کنید و هم بزنید. مایع نهایی باید رقیق باشد. تهیه سس آلفردو به زمان زیادی احتیاج ندارد. 5 دقیقه جهت آماده کردن مواد لازم و 15 دقیقه برای پختن آن مورد احتیاج است. مواد لازم برای تهیه سس آلفردو با خامه و جعفری در جدول زیر آورده شده اند.
مواد لازم | میزان |
خامه صبحانه یا خامه سنگین | 4 قاشق غذاخوری |
جعفری تازه خورد شده | 2 قاشق غذاخوری |
پنیر پارمزان | 3 قاشق غذاخوری |
کره | 4/1 لیوان دسته دار فرانسوی/ 30 گرم |
سیر رنده شده | 1 حبه بزرگ یا 1 قاشق مرباخوری |
طرز تهیه سس آلفردو با خامه و جعفری
برای تهیه سس آلفردو با خامه و جعفری در ابتدا باید کره را روی حرارت ملایم ذوب کنید. در این مرحله باید توجه داشته باشید که کره نسوزد؛ زیرا کره از موادی است که در هنگام حرارت تماشا به سرعت قهوه ای می شود و احتمال سوختگی آن وجود دارد. سپس خامه را به کره ای که حرارت دیده و کاملاً ذوب شده بیفزایید. توجه نمایید که شعله گاز روی حالت ملایم قرار داشته باشد. ترکیب خامه و کره را به طور مداوم هم بزنید. پس از این که مخلوط خامه و کره به خوبی با یکدیگر ترکیب شده اند، نوبت به پنیر پارمزان می رسد.
قبل از جوشیدن مواد، پنیر پارمزان را نیز به تابه بیفزایید. اگر پنیر پارمزان شما به صورت قالبی بوده آن را رنده کنید و اگر پنیرتان پودری و رنده شده است، آن را سریع به مواد داخل تابه اضافه نمایید. برای جلوگیری از ته نشین شدن مواد، آن را به طور مداوم هم بزنید تا پنیر پارمزان نیز ذوب شود. در آخر باید جعفری را اضافه کنید. باید از قبل جعفری را خورد و ساطوری نموده و سیر را رنده کنید .
سپس ترکیب جعفری و سیر را به ترکیب خانه، کره و پنیر پارمزان اضافه نموده و هم بزنید. سعی کنید آن را به میزانی هم بزنید که سس تان بافتی یکدست داشته باشد. سپس می توانید کمی از آن را بچشید. در صورتی که احساس نموده اید سس به کمی نمک احتیاج دارد، می توانید اضافه کنید. در کنار نمک می توانید از فلفل سیاه نیز استفاده نمایید. در نهایت می توانید زیر شعله اجاق گاز را خاموش نموده و سس آلفردو را روی غذاهای دلخواه خود بهره ببرید.
مواد لازم برای تهیه سس آلفردو با شیر بدون خامه
سس آلفردو را می توان با شیر و بدون استفاده از خامه نیز تهیه کرد. برای تهیه سس به این روش باید آرد را نیز بهره ببرید. کره، سیر، پنیر و شیر هم از دیگر مواد مورد احتیاج هستند. تهیه این نوع سس آلفردو در حدود 15 الی 20 دقیقه زمان می برد. موارد مورد احتیاج برای پختن این سس در جدول زیر آورده شده اند.
مواد لازم | میزان |
شیر | 1 و 2/1 لیوان دسته دار فرانسوی |
کره | 3 قاشق غذاخوری |
آرد سفید | 2 قاشق غذاخوری |
سیر رنده شده | 2 حبه |
پنیر پارمزان | 1 و 2/1 لیوان دسته دار فرانسوی |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
طرز تهیه سس آلفردو با شیر بدون خامه
در ابتدا باید کره را در تابه ای قرار داده و روی حرارت بگذارید. اجازه دهید کره کاملاً ذوب شود. سپس سیر رنده شده را به کره ذوب شده اضافه نموده و تفت دهید تا سیر رنگ طلایی بگیرد. در مرحله بعد باید آرد را اضافه کنید و مخلوط آرد، سیر و کره را تفت دهید تا از حالت خام خارج شود. اگر رنگ مخلوط تغییر نکرد، نگران نباشید. پس از آن شیر را به تدریج به مواد درون تابه بیفزایید و به صورت منظم هم بزنید تا گلوله ایجاد نشود.
پس از این که آرد و شیر کاملاً مخلوط شده اند، پنیر پارمزان را نیز بیفزایید. اجازه دهید تا پنیر در مخلوط به صورت کامل ذوب شود. سپس کمی از سس را بچشید و به میزان مورد احتیاج از نمک و فلفل سیاه برای طعم دادن به آن بهره ببرید. در نهایت می توانید تابه را از روی حرارت برداشته و سس خود را روی پاستا یا هر غذای دلخواه خود سرو نمایید. سس آلفردو با شیر بدون خانه در مقایسه با سس با خامه چربی کم تری دارد.
مواد لازم سس آلفردو رستورانی با پنیر پیتزا
سس آلفرد از کاربردی ترین سس ها است که برای انواع پاستا، لازانیا و پیتزا سرو می شود. این سس با پنیر پیتزا به روش رستورانی را می توانید در عرض 20 دقیقه و با موادی ساده تهیه نموده و همراه با پاستای خود میل کنید. این سس طعمی بی نظیر به غذا داده و به عنوان ماده ای اشتهاآور نیز شناخته می شود. با به کار بردن مواد لازم برای تهیه سس آلفرو با پنیر پیتزا که در جدول زیر آورده شده اند و طی کردن مراحل تهیه می توانید این سس خوشمزه را بپزید.
مواد مورد احتیاج | میزان |
شیر | 1 پیمانه |
آرد | 1 قاشق غذاخوری |
کره | 1 قاشق غذاخوری |
خامه در صورت تمایل | 1 قاشق غذاخوری |
پنیر پیتزا | در صورت تمایل به میزان لازم |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
طرز تهیه سس آلفردو رستورانی با پنیر پیتزا
برای تهیه سس آلفردو به روش رستورانی در ابتدا باید کره را مدتی خارج از یخچال قرار دهید تا با محیط هم دما شود. سپس آن را درون شیر جوشی قرار داده و اجازه می دهیم تا روی شعله ملایم ذوب شود. در مرحله بعد از ذوب کره، آرد را افزوده و هم می زنیم تا حالت خامی آن گرفته شود؛ اما باید دقت نمایید که نسوزد. اگر به بوی کره علاقه ای ندارید می توانید روغن زیتون را جایگزین آن کنید.
سپس شیر هم دما با محیط را به تدریج مخلوط اضافه نموده و مدام هم بزنید تا گلوله نشود. در نهایت می توانید از خامه صبحانه یا پنیر پیتزا بهره ببرید تا سس غلیظ تر شود. در مرحله آخر نیز از نمک و فلفل به میزان لازم استفاده نموده و مواد را از روی شعله بردارید. پس از افزودن یک قاشق غذاخوری جعفری سس شما حاضر است. این سس را به صورت گرم استفاده می نمایند و برای 500 گرم پاستا کافی خواهد بود.
راهکارهای لازم برای داشتن سس آلفردو خوشمزه تر
در هنگام تهیه سس آلفردو اگر علاقه مند نیستید که از سیر بهره ببرید، می توانید پودر سیر را جایگزین آن نمایید؛ اما بوی سیر تازه روی طعم سس تاثیر بیشتری دارد. در صورت استفاده از پودر سیر به جای هر حبه سیر باید از یک قاشق مرباخوری پودر سیر استفاده نمایید. اگر دوست ندارید که از کره بهره ببرید، می توانید روغن زیتون مخصوص پخت وپز را جایگزین آن کنید. در صورت تهیه سس آلفردو با آرد باید شیر ولرم را جایگزین خامه نموده و از آرد به میزان یک قاشق غذاخوری استفاده نمایید. سپس باید آرد را بعد از تفت دادن سیر بیفزایید تا بوی خامی آن از بین برود.
بعلاوه برای جلوگیری از گلوله شدن آرد باید آن را با همزنی به طور مداوم هم بزنید. سپس شیر را آرام آرام اضافه نمایید. هم زدن را هنگام افزودن شیر از قلم نیاندازید. پس از مدتی که شیر به جوش آمد و مایعی غلیظ حاصل شد، می توانید پنیر را بیفزایید. پس از افزودن پنیر می توانید گاز را خاموش کنید. اگر در سس خود گلوله ای مشاهده نموده اید به راحتی می توانید با استفاده از صافی آن ها را حذف نمایید؛ اما برای جلوگیری از ایجاد گلوله، بهتر است مخلوط آرد و شیر را به خوبی هم بزنید.
سخن پایانی
سس آلفردو از سس های خوشمزه ایتالیایی است که به پاستا و ماکارونی طعمی دلپذیر می بخشد. طرز تهیه این سس سخت نبوده و در مدتی بین 20 الی 30 دقیقه حاضر می شود. اگر آرد، کره، شیر، خامه، سیر و پنیر پارمزان دارید نیز می توانید به سادگی این سس را تهیه کنید. با هم زدن مداوم سس مخصوصاً در مراحل پایانی از گلوله شدن آن جلوگیری نموده و سپس می توانید برای طعم دادن به آن به میزان دلخواه نمک و فلف سیاه را اضافه نمایید.
منبع: تاپ تراول