مواد غذایی که برای مهار کردن آرتروز باید از آن ها دوری کنید
به گزارش سیلور 7، آرتروز نوعی اختلال با درد مفاصل و التهاب است که اگرچه انواع مختلفی از آرتروز وجود دارد، اما درمان هایی که برای آرتروز در نظر می گیرند بر کاهش التهاب تمرکز دارد.
برخی از غذاها معمولا تورم های دردناک ایجاد می نمایند و رژیم غذایی شما نمی تواند ورم مفاصل را درمان کند اما می تواند از تورم آن بکاهد. اگر در معرض آرتروز هستید یا سال هاست با آن دست و پنجه نرم می کنید، اندکی در سبک غذایی خودتان بازبینی کنید. درست است مواد غذایی که مصرف می کنیم باعث درمان ما نمی گردد، اما همین که اندکی از التهاب ها را و در نتیجه دردهایمان را کاهش دهیم، احتمالاً برای ما مطلوب خواهد بود.
چه مواد غذایی؟
محصولات لبنی با تحریک بافت اطراف مفاصل، ممکن است شما را آزار دهد. جایگزین هایی مانند کینوا، عدس، گردو، توفو، لوبیا و اسفناج به شما یاری خواهد نمود.
به خوردن شکر هم دقت کنید. خوردن شکر مساوی با التهاب های دردناکی است که مخصوصاً برای افراد مسن بسیار مضر است.
توجه داشته باشید خوردن مواد افزودنی برای مبتلایان به آرتروز بسیار مضر است. بسیاری از غذاهای آسیایی مانند سس سویا حاوی MSG هستند. سس سالاد، سوپ های آماده، غذاهای سریع و آماده حاوی این ماده هستند که باعث حبس شدن آب و تورم می گردد.
درست است مصرف تنباکو جزئی از مواد غذایی نیست اما دقت داشته باشید که افراد سیگاری در معرض خطر بیشتر آرتریت روماتوئید هستند.
از نمک تا روغن هایی که می خوریم
شاید برای شما جالب باشد که نمک هم با توجه به پتانسیلی که در ایجاد التهاب مفاصل دارد، برای شما مضر است. نمک روی همه افراد به یک نحو اثر نمی گذارد اما در اغلب مردم اثر منفی دارد.
چربی های اشباع شده هم باعث التهاب مفاصل می شوند. مصرف بیش از حد چربی، علامتی برای بیماری های قلبی است. بیشترین منابع چربی های اشباع شده، گوشت قرمز و غذاهای سرخ شده و تولید شده است.
روغن ذرت امگا 6 زیادی دارد که درست است ما به اسیدهای چرب آن احتیاج داریم اما میزان بیش از حد آن می تواند باعث ایجاد التهاب گردد. امگا 6 در روغن هایی از جمله آفتابگردان، ذرت، سبزیجات، بادام زمینی، انگور و در محصولاتی مانند سس سالاد و مایونز پیدا می گردد.
در این زمینه بخوانید:
این 14 گزینه غذایی، التهاب را از بدن دور می نماید
بیش از حد آجیل و دانه های طبیعی می خورید؟ منتظر این عواقب باشید!
کربوهیدرات هایی تصفیه شده مثل کیک و نان، کراکر و غلات که تولید شده اند، هیچ یک از ارزش های غذایی اصلی گندم را ارائه نمی نمایند. کربوهیدرات های تصفیه شده باعث ایجاد التهاب در بدن شما می شوند.
جالب است بدانید که غذاهایی که در دمای بالا پخته می شوند، باعث بروز پیری زودرس می شوند. به غذاهای سرخ شده در دمای بالا نه بگویید و التهاب را از بدنتان دور کنید.
هیچوقت شیرینی نخوریم؟!
توجه داشته باشید که صحبت از التهاب آوری این مواد به این معنا نیست که شما نمی توانید هیچ گاه از این مواد مصرف کنید. اما برترین راه چاره برای شما، تعادل در مصرف و دوری تا حد ممکن است. با توجه به عوارض داروهای شیمیایی، چه بهتر که با مصرف مواد غذایی، دردهایما را کنترل کنیم.
منابع: healthline، hhdresearch
منبع: ایرنا زندگی