چرا نون. خ (نورالدین خانزاده) دوست داشتنی است؟!

به گزارش سیلور 7، در شخصیت پردازی فیلمنامه روشی وجود دارد به اسم خلق شخصیت معصوم انرژیک که آقا نوری مصداق شاخص چنین شخصیتی است. صادق و ساده است، و با شور و حالی مثال زدنی کار و زندگی اش را پیش می برد.

چرا نون. خ (نورالدین خانزاده) دوست داشتنی است؟!

کاوه مشخص فر| سعید آقاخانی با ساخت سریال نون. خ و البته آفریدن شخصیت نورالدین خانزاده به جایگاهی واقعی و البته رفیعی در حرفه ای دست یافت که از سال 1372 با بازیگری در برنامه پرواز 57 (مهران مدیری) و سال بعد ساعت خوش آنرا شروع نموده بود.

نورالدین خانزاده نقش اصلی سریال نون، خ در این ایام عید به یک بخش ثابت از برنامه های دیداری مخاطبان در آمده است.

علاوه بر خود سریال، فیلمنامه ساده، اما جذاب و استفاده از فضای بومی کردستان و ... یکی از ارکان دوست داشتن سریال نون خ شخصیت نورالدین خانزاده پسر نور محمد است. شخصیتی که با بازی درخشان سعید آقاخانی یک چهره به یاد ماندنی در تلویزیون را به تصویر کشیده است.

در شخصیت پردازی فیلمنامه روشی وجود دارد به اسم خلق شخصیت معصوم انرژیک که آقا نوری مصداق شاخص چنین شخصیتی است. صادق و ساده است، و با شور و حالی مثال زدنی کار و زندگی اش را پیش می برد. نمونه کارکرد این قانون در بچه ها و شخصیت های بچه ها بسیار نمود دارد و آقا نوری با وجود سن و سالش، اما انگار هنوز یک کودک معصوم انرژیک است.

شاید بسیاری ندانند و فکر نمایند سعید آقا خانی با سریال نون، خ به عرصه ساخت سریال روی آورده است، اما آقاخانی در زمینه سریال سازی کارنامه پرباری دارد و قبل از نون، خ سریال های زیادی را کارگردانی نموده است، چون:

روزگار خوش حبیب آقا (کارگردانی مشترک با مهدی مظلومی/ 1386)، عید سال جاری (1388)، زن بابا (1389)، خوش نشین ها (1389)، راه دررو (1389)، نقطه سر خط (1390)، سارق و پلیس (1391)، خروس (1392)، روز های بد، به در (1393)، بیمار استاندارد (1394)، شب عید (1396) و عاقبت در سال 1397 فصل اول سریال نون، خ را ساخت که در عید نوروز 1398 از تلویزیون پخش شد و با استقبال مخاطبان به عنوان پربیننده ترین سریال آن سال انتخاب شد.

در میان سریال های ذکر شده قبل از نون، خ آنچه که بیشتر به چشم آمد سریال سارق و پلیس با بازی بهنام تشکر و هومن برق نورد بود و البته نویسندگان آن پیمان و مهراب قاسم خانی بودند.

اگرچه آقاخانی در سال 1393 فیلم سینمایی لامپ 100 را هم کارگردانی کرد، اما انگار ترجیح داد در زمینه ساخت سریال فعالیتش را ادامه دهد و دیگر فیلمی نساخت.

آقا خانی با مهمترین طنزپردازان 2 دهه اخیر مانند مهران مدیری، رضا عطاران، پیمان قاسم خانی، سیروس مقدم، محسن تنابنده و ... همکاری داشته است و علاوه بر آن ها با اصغر فرهادی هم در سریال داستان یک شهر (2 فصل) همکاری داشته است. (البته به این لیست باید بیش از 20 فیلم سینمایی با کارگردان های مختلف را هم افزود که آقاخانی در آن ها بازیگر بوده است).

حال بعد از این همه تجربه سعید آقا خانی سریال نون، خ را ساخت که با توجه به کُرد بودن خود او (متولد شهر بیجار در کردستان) و شناخت دقیق از روحیه و فرهنگ مردم کُردستان یک مجموعه قابل قبول و دلنشین را ارائه نموده است و شخصیتی خلق نموده که مخاطبان با او ارتباط برقرار می نمایند و اصطلاحا بسیار شیرین و دوست داشتنی است. مانند خود نورالدین یک سادگی در سریال نون، خ وجود دارد که این سادگی حاصل تجربه و شناخت از مدیوم مد نظر است.

نورالدین مرد میانسالی است با قلبی پاک، امیدوار، صادق و معصوم. او اهل کار و کوشش است و به شکلی سالم و درست می خواهد گره از کار خود و اطرافیانش باز کند ولی بعضی اوقات اتفاقات به گونه ای رقم می خورد که این خیر خواهی و نیت پاک، مسائلی برای خودش و خانواده اش بوجود می آورد.

هر آنچه که در دل دارد را به زبان می آورد و اهل نیرنگ، ریا، دور زدن آدم ها و قلب واقعیت نیست. مثلا در همین فصل سوم در جمع اطرافیان و اهالی روستا به سادگی اعلام می نماید که برای مراسم عروسی دخترش شیرین دست و بالش تنگ بوده و مجبور شده زمینش را به 4 میلیون تومان به سلمان بفروشد.

او دل هیچ کسی را نمی شکند و هر کسی هر چه می گوید حق را به او می دهد و می گوید تو هم راست می گویی. مانند کودک ها صاف و ساده است و با کوچکترین اتفاقات خرسند و شاد می گردد و از هر نکته مثبتی گل از گلش می شکفد و غرق در شادی و لذت می گردد و از همان طرف ناراحتی و غم دیگران به سرعت او را تحت تاثیر قرار می دهد.

در خانه اش باز است و اگرچه شاید خیلی پولدار نباشد، اما سفره اش همواره بر روی مهمانان گسترده است و در هر شرایطی او مهمان نواز است. احترام عظیم و کوچک را نگاه می دارد و عمه هایی که در خانه او هستند را همواره تکریم نموده و اعتقاد دارد که عمه ها چشم و چراغ خانه او هستند. عاشق دخترانش است و هر آنچه در توان دارد برای بهتر شدن زندگی دختران و خانواده اش به کار می گیرد.

او اهل تسامح و تساهل است قصد ندارد در برخورد با ناملایمات قهر کند و یا رویکردی انتقامی و خشن داشته باشد بلکه بیشتر سعی در حل و گذشت از مصائب را دارد.

در همین فصل سوم سکانس درد دل کردن او با خدا جالب توجه بود از خدا خواست که او را موقع خواب از این دنیا ببرد، چون به نظرش او دیگر آدم بدرد نخوریشده بود که نمی توانست یاری حال دخترانش باشد و مسائل آن ها را حل نماید، ولی با دیدن عکس کودکی دخترانش سریع نظرش عوض شد و از خدا خواست که اون درخواستش را لغو کند.

استفاده از کلمات انگلیسی در مکالمه هایش مانند اوه، یس و یا تکیه کلام هایی ساده، اما به موقع شخصیت او را دلنشین تر می نماید جملاتی مانند: آییی باریک الله، عروسک های کوکی بابا، عرض گردد به حضور انور شما، یا ایزد منان، بابا گیان (بابا جان) و یا سوال: دختران بابا دوست دارید پدر شما همین جا سکته کند بمیرد؟ و ...

اگرچه شخصیت نورالدین یا آقا نوری خیالی و ساخته ذهن است، اما همه ما دوست داریم دنیا اطراف ما پر از انسان هایی، چون کاک نوری گیان باشد.

دستمریزاد به سعید آقاخانی و امیر وفایی (نویسنده سریال) و تمامی عوامل سریال نون. خ

منبع: فرادید
انتشار: 13 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 13 اردیبهشت 1400 گردآورنده: silverseven.ir شناسه مطلب: 1629

به "چرا نون. خ (نورالدین خانزاده) دوست داشتنی است؟!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا نون. خ (نورالدین خانزاده) دوست داشتنی است؟!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید